Vipera sugrumată

Colecție: Carte de buzunar

Titlu original: Vipère au poing

Traducător: Iulia Soare

Copertă: Griffon and Swans (www.griffon.ro)

Anul apariției: 2010

Număr pagini: 208

Format: 10,50 × 17,60 cm

ISBN: 978-973-669-991-7

Vipera sugrumată

Autor: Hervé Bazin

Stoc epuizat
5,68 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
  • „Vipera asta, vipera ta,o ţin în mâna întinsă,o zgâlţâi şi păşesc în viaţăpurtând-o ca pe un trofeu, înspăimântându-mi spectatorii,punând oamenii pe fugăîn drumul meu. Îţi mulţumesc, mamă! Sunt omul care umblăcu o viperă în mână.“


    La publicarea sa, în 1948, Vipera sugrumată a produs un scandal în Franţa, iar astăzi romanul face parte din bibliografia şcolară a elevilor francezi. După moartea bunicii, în austera locuinţă de ţară a familiei, Jean Rezeau şi fratele său vor fi luaţi în primire de părinţii lor, ce se întorc din China; copiii vor descoperi că mama lor e o adevărată scorpie. Ea impune un regim draconic, îi jigneşte, îi umileşte şi adeseori îi loveşte, cu multă cruzime. La rândul lor, cei doi băieţi îşi vor porecli mama „Folcoche“, prescurtare de la Folle şi Cochonne (scorpie nebună), şi vor încerca să o ucidă.
    Hervé Bazin susţine că romanul are, în mare parte, un caracter autobiografic. Vipera sugrumată reprezintă o critică acidă a societăţii burgheze rurale de la începutul secolului XX; Bazin înfăţişează o familie în care ipocrizia şi respectarea ritualurilor catolice sunt mult mai importante decât dragostea şi compasiunea.


    Cele mai citite cărţi, de la clasici la contemporani. Colecţia Carte de Buzunar – un refugiu în lectură, oricând, oriunde, între două destinaţii, la un ceai sau în autobuz.