Ura care ucide

13,48 lei
  • Cod produs: 973-8120-12-8
  • Disponibilitate: Stoc epuizat
Ediţia acestei carti a fost ingrijita de Aurelia Bălan-Mihailovici: O reprezentantă de seamă a picturii monumentale româneşti, Olga Greceanu este mai întâi o creştină care trăieşte Cuvântul lui Dumnezeu la cea mai înaltă cotă accesibilă creştinului obişnuit...Prin lectura romanului Ura care ucide, c..

Ediţia acestei carti a fost ingrijita de Aurelia Bălan-Mihailovici: O reprezentantă de seamă a picturii monumentale româneşti, Olga Greceanu este mai întâi o creştină care trăieşte Cuvântul lui Dumnezeu la cea mai înaltă cotă accesibilă creştinului obişnuit...
Prin lectura romanului Ura care ucide, cititorul va putea înţelege complexitatea fenomenului, unic în istorie, până în zilele noastre, acela al coborârii firii dumnezeieşti în chip de fiu al omului, spre a-l îndumnezei, incapacitatea celui din urmă de a se ridica din materialitatea care I-a subjugat fiinţa, şi nu în ultimul rând adincimea tainică a sufletului, ca unică şi adevarată Împărăţie a lui Dumnezeu, cea care îl va recunoaşte fără argumente ştiinţifice.
Arhimandrit Sofian Boghiu, Stareţ al Sf. M. Antim: Olga Greceanu este un nume peste care nu se poate trece atunci când este judecată istoria picturii murale româneşti. Cu adevărat, ochii artistei, învăţătura cărturarului adevărat, deschis spre ce este mai înalt în cunoaştere, dar mai ales sufletul creştinei, ce adastă după Hristos, toate au reuşit să refacă în această scriere atmosfera dramatică şi tulburătoare a Iudeii, cu marea cetate a Ierusalimului, a Galileei, cu cetatea Capernaumului, cu conflictele individuale şi colective, cu mizeria materială şi morală pe care o găsea Mântuitorul în vremea în care străbătea satele şi cetăţile, vestindu-le tuturor Noua Lege a credinţei şi a vieţii, în duh şi adevăr.
Acţiunea, personajele, atmosfera tensionată, descrierea obiceiurilor, portretele eroilor principali, costumele de epocă, toate sunt redate cu migala şi precizia restauratorului operei de artă. Prin lectura cărţii Ura care ucide, cititorul va înţelege mult mai uşor fundalul istoric, politic şi social, care a făcut posibil deznodământul de pe Golgota, Crucea Mântuitorului, ca răscumpărare a noastră, prin sângele nevinovat al Fiului lui Dumnezeu, întrupat pentru această supremă jertfă.

General
Anul apariției 2000
Autor Olga Greceanu
Număr pagini 296
Format 13 x 20 cm, broşat

Scrie o recenzie

Intră in cont sau înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o recenzie.

Fii la curent cu noutățile

Abonare