Ura care ucide

Colecție: Tainele Filocaliei

Copertă: Dan Stanciu

Anul apariției: 2000

Număr pagini: 296

Format: 13 x 20 cm, broşat

ISBN: 973-8120-12-8

Ura care ucide

Autor: Olga Greceanu

Stoc epuizat
13,49 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
  • Ediţia acestei carti a fost ingrijita de Aurelia Bălan-Mihailovici: O reprezentantă de seamă a picturii monumentale româneşti, Olga Greceanu este mai întâi o creştină care trăieşte Cuvântul lui Dumnezeu la cea mai înaltă cotă accesibilă creştinului obişnuit...
    Prin lectura romanului Ura care ucide, cititorul va putea înţelege complexitatea fenomenului, unic în istorie, până în zilele noastre, acela al coborârii firii dumnezeieşti în chip de fiu al omului, spre a-l îndumnezei, incapacitatea celui din urmă de a se ridica din materialitatea care I-a subjugat fiinţa, şi nu în ultimul rând adincimea tainică a sufletului, ca unică şi adevarată Împărăţie a lui Dumnezeu, cea care îl va recunoaşte fără argumente ştiinţifice.
    Arhimandrit Sofian Boghiu, Stareţ al Sf. M. Antim: Olga Greceanu este un nume peste care nu se poate trece atunci când este judecată istoria picturii murale româneşti. Cu adevărat, ochii artistei, învăţătura cărturarului adevărat, deschis spre ce este mai înalt în cunoaştere, dar mai ales sufletul creştinei, ce adastă după Hristos, toate au reuşit să refacă în această scriere atmosfera dramatică şi tulburătoare a Iudeii, cu marea cetate a Ierusalimului, a Galileei, cu cetatea Capernaumului, cu conflictele individuale şi colective, cu mizeria materială şi morală pe care o găsea Mântuitorul în vremea în care străbătea satele şi cetăţile, vestindu-le tuturor Noua Lege a credinţei şi a vieţii, în duh şi adevăr.
    Acţiunea, personajele, atmosfera tensionată, descrierea obiceiurilor, portretele eroilor principali, costumele de epocă, toate sunt redate cu migala şi precizia restauratorului operei de artă. Prin lectura cărţii Ura care ucide, cititorul va înţelege mult mai uşor fundalul istoric, politic şi social, care a făcut posibil deznodământul de pe Golgota, Crucea Mântuitorului, ca răscumpărare a noastră, prin sângele nevinovat al Fiului lui Dumnezeu, întrupat pentru această supremă jertfă.