Una şi multiplă
citește un fragment

Colecție: Ştiinţă, Spiritualitate, Societate

Titlu original: Una e molteplice. Ripensare l’Europa

Traducător: Cornelia Dumitru

Copertă: Griffon and Swans, www.griffon.ro

Anul apariției: 2013

Număr pagini: 144

Format: 13,00 × 20,00 cm

ISBN: 978-606-588-519-6

Una şi multiplă

Să regândim Europa

Autor: Gianluca Bocchi, Mauro Ceruti

În stoc
21,19 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
 • Colecţia transdisciplinară „Ştiinţă, Spiritualitate, Societate“


  se adresează unui public larg, interesat de interacţiunea dintre ştiinţă, artă,
  literatură, spiritualitate, religie şi societate în secolul XXI.


  Chiar şi în timpuri destul de recente, Europa a trăit conflicte generate de dificultatea de a divide imparţial între entităţi politice opuse teritorii locuite de un amestec intextricabil de populaţii.(…) S-ar părea că popoarelor antrenate direct sau indirect în aceste dispute interminabile li se înfăţişează aceeaşi alternativă pe care, într-un trecut mai mult sau mai puţin recent, au avut-o de înfruntat toate popoarele europene: să mizeze pe naţionalism şi fundamentalism ori să îşi pună identităţile în valoare în contexte mai ample. Exemplul Uniunii Europene dovedeşte posibilitatea — nu spunem facilitatea — de a alege şi consolida această a doua cale.


   


  Gianluca Bocchi, Mauro Ceruti


   


  Gianluca Bocchi este profesor de filosofia științei la Universitatea din Bergamo. Este autorul unui număr mare de eseuri, articole, conferințe, cărți. A publicat, între altele, L’Europa nell’era planetaria (în colaborare cu E. Morin, 1991), Le radici prime dell’Europa (cu Mauro Ceruti, 2001), La filosofia della cura. La cura responsabile (2012) și Cervello anarchico, la cura responsabile (2012).


  Mauro Ceruti este profesor de filosofia științei
  la Universitatea din Bergamo și politician. Membru
  al Comi­tetului Național pentru Bioetică, a efectuat cer­cetări în cadrul Facultății de Psihologie și Ştiințe ale Educației de la Geneva fondată de Jean Piaget și la Centrul de Cercetări Transdisciplinare de la Paris, (CETSAP), condus de Edgar Morin. A publicat multe lucrări, unele fiind traduse în mai multe limbi. Câteva titluri: Il vincolo e la possibilità (1986), La danza che crea. Evoluzione e cognizione nell’epistemologia genetica (1989), Evoluzione senza fondamenti (1995).