Transdisciplinaritate şi mecatronică

Colecție: Ştiinţă, Spiritualitate, Societate

Copertă: Griffon and Swans (www.griffon.ro)

Anul apariției: 2011

Număr pagini: 288

Format: 13 × 20 cm

ISBN: 978-606-588-199-0

Transdisciplinaritate şi mecatronică

Autor: Sergiu Berian, Vistrian Mătieş

În stoc
26,97 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
  • „Într-un text celebru, Martin Heidegger arăta că tehnica are o esenţă ambiguă: «Atâta vreme cât ne reprezentăm tehnica drept un instrument, suntem prinşi în cursa voinţei de a o stăpâni. Trecem astfel pe lângă esenţa însăşi a tehnicii.» Tehnica semnifica, pentru grecii antici, dezvăluirea care face să percepem adevărul în strălucirea aparenţei. Arta purta acelaşi nume modest de «tehnică», într-o dezvăluire în acelaşi timp unică şi multiplă. Cartea de faţă ne ajută să regăsim esenţa tehnicii.“
    Basarab Nicolescu


    Vistrian Mătieş s-a născut în 1947 şi a absolvit în 1970 Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. Din 1987 este doctor în inginerie mecanică. Începând cu 1995, este profesor universitar, fiind totodată directorul Departamentului de Mecatronică şi Dinamica Maşinilor al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. A colaborat cu prestigioase instituţii de învăţământ superior din străinătate, precum Universitatea din Michigan (SUA), Universitatea din Budapesta, Universitatea „Aristotel“ din Salonic sau Institutul Francez de Mecanică Avansată din Clermont-Ferrand. A primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Transilvania“ din Braşov. De-a lungul timpului a elaborat peste 250 de lucrări ştiinţifice, zece volume şi are zece brevete de invenţii.


    Sergiu Berian s-a născut în 1968 şi a absolvit în 1992 cursurile Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti, obţinând diploma de inginer în specializarea „Fizică tehnologică“. În 2010 a obţinut diploma de doctor în cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca cu o lucrare intitulată „Cercetări privind potenţialul transdisciplinar al mecatronicii“. În prezent, este profesor de fizică la Liceul Teologic Baptist „Emanuel“ din Oradea.