Tatuajele în România

Colecție: In afara colecțiilor

Copertă: Griffon and Swans Productions (www.griffon.ro)

Anul apariției: 2007

Număr pagini: 192

Format: 13×20 cm

ISBN: 978-973-669-397-7

Tatuajele în România

Autor: Nicolae S. Minovici

Stoc epuizat
23,12 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
  • Chestiunea tatuajelor a jucat şi joacă încă şi azi un mare rol atât în etnologie sau antropologie, cât şi mai cu seamă în   medicina legală în chestiunea identităţii, unde până mai deunăzi, de când serviciul de identificare bazat pe date ştiinţifice, adică pe antropometrie, a făcut ca tatuajul, ca mijloc de a stabili identitatea, să rămână pe planul al doilea.


    Cu toate acestea, azi încă, prin varietatea şi numărul lor, ta-tuajele ne arată adeseori stadiile vieţii unui individ şi câte-odată profilul său moral. Ele sunt cicatrici vorbitoare, după cum le numeşte profesorul Lacassagne. În medicina judiciară nu există un semn mai bun de identitate ca tatuajele, prin caracterul permanenţei, al duratei şi dificultăţii de a le face să dispară.


    Etnologia tatuajelor, care aparţine mai tuturor popoarelor din celelalte continente, ne arată că decorarea pielii, atât de cultivată în toate timpurile şi la toate popoarele sub forme variate, ţine de unul dintre instinctele primordiale ale umanităţii: dorinţa de a plăcea.


    Dr. N. S. Minovici