Tată la minut

Colecție: Familia la Curtea Veche

Titlu original: The One Minute Father

Traducător: Mihaela Gavrilă

Copertă: Dan Stanciu

Anul apariției: 2001

Număr pagini: 112

Format: 13 x 20 cm, broşat

ISBN: 973-8120-59-4

Tată la minut

Autor: Spencer Johnson

Familia la Curtea Veche
Stoc epuizat
12,52 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
  • Tata la Minut constată că se pricepe mai bine să dea sfaturi decât să fie părinte. Atunci începe să învete din greşeli cum să fie mai bun. La început, învaţă un mod mai eficient de disciplină - Mustrarea la Minut. Apoi copiii îl ajută să descopere alte două metode şi mai importante - Laudele la Minut şi Scopurile la Minut. Folosiţi aceste metode simple şi practice şi eforturile dvs. de a vă educa copiii vor fi mai puţin obositoare şi mai eficiente. Iar copiii se vor simţi mai bine cu ei înşişi şi chiar se vor comporta mai frumos.

    "Simbolul Tatălui la Minut", care ne însoţeşte pe tot parcursul cărţii, - un minut afişat pe cadranul unui ceas electronic modern - are scopul de a aminti fiecăruia dintre noi să rupem un minut din timpul nostru şi să privim chipurile copiilor noştri.

    "Scrisoare adresata taţilor de către dr. Spencer Johnson:

    Ştiţi cu siguranţă din proprie experienţă că un minut nu este de ajuns pentru a fi tată aşa cum se cuvine. Există totuşi anumite modalităţi de comunicare cu propriii copii care nu vă iau mai mult de un minut şi cu ajutorul cărora ei vor învăţa repede cum să fie mândri de ei şi, în acelaşi timp, să fie cuminţi. Metodele sunt atât de simple, încât poate o să vi se pară greu de crezut că sunt şi eficiente. Încercaţi totuşi să faceţi ceea ce şi alţi părinţi au încercat cu succes - nu judecaţi pripit cele trei metode de comunicare despre care veţi citi în continuare, înainte de a le fi folosit acasă timp de măcar o lună. Apoi judecaţi singuri. Veţi vedea cum comportamentul copiilor dumneavoastră s-a îmbunătăţit. Şi întrebaţi-i cât de multumiţi sunt de ei înşişi. Sunt sigur că veţi constata ceea ce şi eu, şi alţi părinţi am constatat deja: atât din punctul nostru de vedere, cât şi din acela al copiilor, metodele funcţionează!"

    Dr. Spencer Johnson este Preşedinte al Candle Communications Corporation, autor prolific, publicist, lector şi consultant în comunicare. A scris mai multe cărţi de medicină şi psihologie. Dr. Johnson şi-a obţinut licenţa în psihologie la University of Southern California, doctoratul în medicină la Royal College of Surgeons din Irlanda şi a lucrat la Harvard Medical School, Los Angeles Children�s Hospital şi Clinica Mayo. A fost Director Medical pentru Comunicare la Medtronic (firma care a inventat dispozitivul cardiac pacemaker) şi membru în echipa de experţi a Institutului pentru Ştiinţe Interdisciplinare din Minneapolis. A fost consultant pe probleme de comunicare la Center for the Study of Person, Human Dimensions in Medicine Program şi la Office of Continuing Education de pe lângă School of Medicine, University of California din La Jolla, California. Cărţile sale îi ajută pe oameni să se elibereze de stres şi să aibă mai mult succes printr-o comunicare mai eficientă. Dintre acestea, editura Curtea Veche a mai publicat Cine mi-a luat caşcavalul?, Manager la Minut (coautor dr. Kenneth Blanchard) şi Mamă la Minut.