Proşti, dar mulţi

Colecție: Povestiri

Copertă: Done Stan

Anul apariției: 2003

Număr pagini: 360

Format: 13 x 20 cm, broşat

ISBN: 973-8356-99-7

Proşti, dar mulţi

Autor: Tudor Octavian

Stoc epuizat
15,41 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
  • Puţini au mai rămas cei ce povestesc: cei care simt nevoia nelămurită, dar obsedantă, de a-şi mărturisi drama, nefericirea, singurătatea. Ei sînt martorii, martirii unei epoci. (Ernesto Sabato)

    Cartea de faţă antologhează cele mai citite şi comentate povestiri din trei volume apărute după cum urmează: Povestiri diferite, Editura pentru Literatură, 1968, Colecţia Luceafărul; Istoria unui obiect perfect, Editura Eminescu, 1981 şi Mihai, stăpînul, şi sluga lui, Mihai, Editura Eminescu, 1983.

    Tudor Octavian (n. 12 decembrie 1939). A urmat un Liceu Militar şi o Şcoală tehnică pentru ofiţeri de aviaţie. A practicat, după ce a fost exmatriculat din Şcoala de ofiţeri, felurite meserii (lăcătuş, tîmplar). Studii de arhitectură şi filologie. Debut la Editura Eminescu, în 1968, cu volumul Povestiri diferite, prefaţat de Adrian Marino. Din anul al II-lea, 1967, Facultatea de Filologie, Universitatea Bucureşti, este angajat, cu dispensă de frecvenţă, la revistele Viaţa Studenţească şi Amfiteatru. În presă, a lucrat la Flacăra, România liberă şi Academia Caţavencu. În prezent este senior editor la ProSport. Semnează zilnic rubrica "Scriitor la ziar" în cotidianul Naţional. A susţinut, în revistele de cultură şi cotidiene, rubrici de critică de artă, timp de cîteva decenii. După debutul cu Povestiri diferite, a publicat mai multe volume de proză: Noiembrie viteză; Banda lui Möbius (romane); Istoria unui obiect perfect; Mihai, stăpînul, şi sluga lui, Mihai (povestiri); Sortiţi iubirii; Firul principal; Cuadratura cercului; Motivul; Celălalt; Afară din joc (romane). După 1990, a publicat două antologii de pamflete - Tratat de înjurături, volumul 1 şi 2 - precum şi volume de proză scurtă: Povestiri, Oameni normali, 248 de povestiri şi Momente, schiţe, însemnări. A publicat, de asemenea, şi două monografii de artă: Vermeer şi criticii săi (Editura Meridiane) şi Florin Niculiu. Are în pregătire volumul de artă Pictori uitaţi la editura Noi MediaPrint.