Privind înapoi prin fereastra bucătăriei
citește un fragment

Colecție: In afara colecțiilor

Titlu original: Blick zurück durchs Küchenfenster

Traducător: Michael Astner

Copertă: Griffon and Swans, www.griffon.ro

Anul apariției: 2013

Număr pagini: 320

Format: 13,2 × 20 cm

ISBN: 978-606-588-525-7

Privind înapoi prin fereastra bucătăriei

Autor: Dagmar Dusil

În stoc
24,08 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
  • Dagmar Dusil a ales să ne vorbească despre frumuseţea inefabilă a convieţuirii într-un oraș cândva de basm, aruncat de istorie în malaxorul îngrădirilor, lipsurilor, suspiciunii generalizate și nesiguranţei. Într-o limbă poetică, a cărei tensiune este mereu ţinută în frâu, scriitoarea extrage frumuseţile mărunte și liniștea din interiorul acestui zgomot de fond al istoriei comuniste, scrutând din intimitatea familiei bucătăria cu reţetele ei nemţești-românești-ungurești-austriece etc. Fiecare reţetă este un prilej de rememorare a vieţii de altădată din Sibiu și din România, o readucere laolaltă a bunicilor, părinţilor, rudelor și prietenilor ei în locul mic și retras din care nu se poate emigra niciodată decât pentru a avea unde să te întorci.


    Flori Bălănescu


    Dagmar Dusil, prozatoare, poetă, eseistă, editoare şi traducătoare, s-a născut la Sibiu în 1948. A urmat cursurile Facultăţii de Filologie a Universităţii Babeş‑Bolyai din Cluj‑Napoca şi după absolvire a predat limba engleză în oraşul natal.


    În 1985 a plecat în Germania de Vest. De-a lungul timpului a colaborat cu numeroase publicaţii atât din România, cât şi din Germania, semnând poezie, eseu şi cronică muzicală. Este director cofondator al editurii Johannis Reeg, ce publică în special lucrări legate de Transilvania.