Prieteni buni
citește un fragment

Colecție: Familia la Curtea Veche

Titlu original: Best of Friends: How to Help Your Child Make Friends with Confidence

Traducător: Carmen Ştefania Neacşu

Copertă: Griffon and Swans (www.griffon.ro)

Anul apariției: 2012

Număr pagini: 208

Format: 13,20 × 20,00 cm

ISBN: 978-606-588-401-4

Prieteni buni

Ajutaţi-vă copilul să lege prietenii

Autor: Hilary Pereira

Familia la Curtea Veche
În stoc
22,16 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
  • Copilul tău se integrează greu? Pare că nu-şi poate face prieteni? E oare ceva în neregulă cu el? Nu te îngrijora! Această carte îţi explică, pas cu pas, cum îşi construiesc cei mici relaţiile de prietenie, unde întâmpină dificultăţi şi care sunt problemele pe care le au, în fiecare etapă a dezvoltării lor.


    Hilary Pereira le arată părinţilor cum să‑şi ajute cel mai bine copilul. Prin diverse sfaturi practice, îi învaţă cum să le clădească celor mici încrederea în sine, cum să identifice eventualii agresori printre colegi şi cum să le arate ce înseamnă camaraderia adevărată. Conştientizarea propriei valori este, în opinia autoarei, esenţială pentru copii, aceştia putându-şi face astfel prieteni cu uşurinţă.


    Printre cele mai importante seturi de informaţii prezentate aici, putem enumera: crearea unui mediu propice dezvoltării stimei de sine a copilului, facilitarea interacţiunilor sociale timpurii, încurajarea sentimentului de unicitate a copilului şi a aptitudinilor necesare pentru cultivarea unei relaţii de prietenie.


    De asemenea, părinţii sunt încurajaţi să-i transmită copilului valori şi îndrumări esenţiale, de a-şi asuma responsabilitatea pentru greşelile pe care le face, de a-şi cere iertare atunci când este cazul, de a şti cum să se ferească de copiii care tachinează, şi, nu în ultimul rând, de a şti cum să-şi recapete întotdeauna încrederea în sine.


    Hilary Pereira este fost editor al publicaţiei Mother & Baby. Este  renumită pentru contribuţiile aduse celui mai mare site britanic pe probleme legate de creşterea copiilor şi coautoare a cărţii Your Pregnancy. Are publicate alte două titluri cuprinse în seria editată sub egida Prentice-Hall. De profesie jurnalist, a colaborat la o varietate de proiecte cu diverse ziare importante din Marea Britanie, site-uri şi publicaţii vizând relaţiile comerciale şi consumul. Are cunoştinţe vaste în domeniile sănătăţii, drepturilor femeii şi educaţiei parentale.