Bine ai venit!
|
| |
Veșnic începători
-25%
Hardcover

Veșnic începători

Puterea și bucuria învățării continue
63,75 lei 85,00 lei
„Amator”, „diletant”, „boboc” sau „novice”: sunt apelative care nu sună prea flatant. Dar să fii începător, deși dificil, nu este un lucru rău: dimpotrivă, presupune o călătorie plină de aventuri neașteptate, în care poți să pornești la orice vârstă!
Nr. pagini: 432 Format: 15 × 23 cm Categorii: Cărți, Autori străini, Carti Dezvoltare Personala, Medicină, Motivațional, Self-Help, Anti-ageing Imprint: Descriptoare: , ,

Tom Vanderbilt

Tom Vanderbilt (n. 1968) este jurnalist american, blogger și scriitor. Debutul său ca autor, în 2002, i-a adus, în cele din urmă, recunoaștere internațională. Vanderbilt contribuie ca freelancer cu articole pentru publicații de renume, precum Slate, Wired, London Review of Books, Financial Times, Rolling Stone, The New York Times Magazine, Harvard Design Magazine, Popular Science.

Cărțile sale sunt bine documentate, activitatea de cercetare durând cel puțin un an în cazul fiecăreia dintre ele. A apărut la mai multe emisiuni televizate și programe de radio, ca Today și World Service de la BBC. Printre altele, a predat la Rudin Center for Transportation Policy and Management din cadrul New York University și a fost cercetător la Canadian Centre for Architecture și membru al Design Trust for Public Space. În prezent, locuiește în Brooklyn, New York, alături de soția sa.

O carte optimistă și captivantă despre cât de important este să redevii începător. Vanderbilt este un scriitor fantastic! O lectură absolut încântătoare!

Barbara Oakley

În stilul său unic, plin de autoironie și entuziasm contagios, autorul ne servește un pretext pentru a ne face cunoștință cu cercetări științifice relevante. Rezultatul: o carte captivantă care evită capcana anecdotelor forțate și a contradicțiilor excesive.

The New York Times

Cu eleganță și sigur pe sine, Vanderbilt demască una dintre cele mai dăunătoare minciuni pe care ni le spunem cu toții: aceea că plăcerea învățatului este rezervată celor tineri.

Malcolm Gladwell

O magnifică celebrare a învățării neîntrerupte. Vanderbilt construiește o pledoarie solidă pentru beneficiile – cognitive, emoționale și sociale – ale faptului de a fi începător. Ne reamintește cât de plăcut este să te reinventezi, indiferent de vârstă: acel lucru care aduce magie în viața fiecăruia dintre noi.

Publishers Weekly

Vezi mai mult

Vezi mai putin

Tom Vanderbilt, jurnalist de profesie, pornește și el într-o astfel de călătorie, inspirat de procesul de învățare al fiicei lui de vârstă preșcolară. De-a lungul unui an, învață să joace șah, să cânte într-un cor, să facă surfing, să deseneze și să jongleze, întotdeauna cu entuziasmul unui veșnic începător.


Relatarea experiențelor lui, de multe ori comice, e însoțită de explicații științifice, care ne dezvăluie schimbările la nivel psihic și progresele cognitive înregistrate de creier când formează noi rețele neuronale: adică ce se întâmplă când dobândim noi aptitudini.

Anul apariției: 2022

Format: 15 × 23 cm

Număr pagini: 432

Traducere: Edith Negulici

Autor: Tom Vanderbilt

Titlu original: Beginners. The Joy and Transformative Power of Lifelong Learning

Format ediție: Hardcover

ISBN : 978-606-44-1192-1