Telefon Curtea Veche
Reducere!

Postcards - Ștefan Câlția

36,79 lei

66,90 lei

  • Disponibilitate: Stoc epuizat
  • Număr pagini: 40
Aceste cărți poștale îi oferă destinatarului părți semnificative, definitorii ale operei lui Ștefan Câlția, întrunind – fără a fi o primă intenție – principalele sale preocupări. Selecția are la bază acele lucrări care fac referire la perioade diferite din repertoriul pictorului (din 1987 până în pr..
Aceste cărți poștale îi oferă destinatarului părți semnificative, definitorii ale operei lui Ștefan Câlția, întrunind – fără a fi o primă intenție – principalele sale preocupări. Selecția are la bază acele lucrări care fac referire la perioade diferite din repertoriul pictorului (din 1987 până în prezent), precum și la teme recurente. "Lumea ca teatru" întoarce destinatarul în perioada precedentă revoluției, în care elementele teatrului reprezentau posibile unelte de povestire, personaje care revin și în alte lucrări mai recente prin clovni și circ. Cărțile poștale, însă, te poartă și în alte călătorii: Casa Albastră, iarna, peisajul transilvănean, unicornul, vasul cu flori de câmp, călătorul, grădinarul... sunt fragmente din lumea pe care Ștefan Câlția o (re)imaginează pe pânză și pe hârtie. Toate aceste fragmente provin din lumea noastră, vizitată în detaliu și într-un mod propriu, de artist. Peisajele și fragmentele de natură, casa care plutește, reprezintă simboluri ale "locurilor" noastre, protejate peste timp prin lucrările lui Ștefan Câlția. Mai mult, ele au declanșat și dorința pictorului de a se implica activ în reconstrucția comunității și patrimoniului cultural și natural al satului Șona, din sudul Transilvaniei. 
Fără a atrage atenția asupra unor lumi onirice, fantastice, dar păstrându-le în subtext într-o altă parte dintre lucrările selectate, Ștefan Câlția redă, cu unelte și semne proprii, realitatea. Aceasta e însă o realitate aparte, în care Locul este definitoriu, vital, în care plantele, natura, peisajul sunt elemente ce definesc calitatea vieții, în așa fel încât călătorul ia în spate o parte din această lume - ierburi, chiar grădini întregi, ori păsări.
Fotografiile incluse în aceste cărți poștale dezvăluie elemente ale lumii pictate - "Guruiețele" sau movilele din Șona, peisajul, atelierul și grădina artistului.

General
Anul apariției 2015
Autor Ștefan Câlția
Număr pagini 40
Format 16 x 16 cm
Cod produs: 5948492410035

Scrie o recenzie

Intră in cont sau înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o recenzie.