Bine ai venit!
|
| |
Alexandru Muraru - Mihai I al României. Regele nostru - Curtea Veche Publishing
-10%
Hardcover

Mihai I al României. Regele nostru

Martori, experiențe, amintiri regale
54,00 lei 60,00 lei
Textele acestui volum sunt semnate de personalități ale vieții publice românești și străine, înalți prelați, jurnaliști, istorici sau oameni politici, diplomați, scriitori sau creatori de cultură, care aștern mărturii și amintiri inedite despre legătura lor cu Suveranul.

Alexandru Muraru, Doctor în ştiinţe politice, este cercetător ştiinţific şi cadru didactic în Departamentul de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene al Universităţii „Al. I. Cuza“ din Iaşi.

A beneficiat de burse de studii la University of London – Royal Holloway, Universiteit Utrecht, Northwestern University, Center for Advanced Holocaust Studies etc.

A susţinut prelegeri şi conferinţe internaţionale pe teme de istorie recentă sau istoria mentalităţilor în centre academice consacrate şi în universităţi de renume mondial. De asemenea, a participat la numeroase seminarii, workshopuri organizate de instituţii academice prestigioase sau universităţi de vară din Europa şi America de Nord.

Este autorul cărţilor Cum supravieţuieşte monarhia într o republică? Regele Mihai, românii şi regalitatea după 1989 (Editura Curtea Veche, 2015) şi Republica Monarhică. Aportul Familiei Regale la integrarea euro atlantică a României (Editura Junimea, 2009). A coordonat (împreună cu Daniel Şandru) volumul Anul Regal. Jurnalul Jubileului de 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României (Editura Adenium, 2016).

A publicat numeroase studii şi articole privind problema monarhică în România postcomunistă şi evoluţiile generate de acest subiect. Între 2005 şi 2009 a fost consilier la Cancelaria Primului Ministru al României, apoi consilier pentru Parlamentul României. Din aprilie 2013 până în martie 2014 a condus, în calitate de preşedinte-director general, Institutul Naţional al Patrimoniului.

În decembrie 2014 a fost votat de Parlamentul României, pentru un mandat de patru ani, ca membru titular în conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune.

În mai 2008 a fost decorat de M.S. Regele Mihai I cu medalia „Regele Mihai I pentru Loialitate“, iar în octombrie 2015 a fost decorat cu ordinul „Coroana României“ în grad de Ofiţer.

La Arcul de Triumf am avut cea mai glorioasă intrare posibilă. Oamenii au oprit convoiul, dar cu dragoste, cu euforie. Au dat lanțurile la o parte în ciuda polițiștilor pierduți cu firea, și au îndemnat mașina Regelui să treacă pe sub Arc, așa cum i se cuvine noului învingător, primul după exemplul bunicului Întregitor. În acel moment, un strigăt de satisfacție generală. Era ultima sau prima victorie regală după decenii de republică comunistă. Atunci de-abia și acolo.

Emil Hurezeanu

Mihai I al României. Regele nostru - Descriere și informații

Restabilind legătura monarhiei române în același timp cu ideile originare despre Regalitate și cu postmodernismul, Regele Mihai ar putea să fie văzut, în viitor, ca un „Monarh al Tuturor Vremurilor“. Trebuie să sperăm că oamenii mai luminați din democrația tulbure a României vor ajunge să recunoască măcar acum rolul deosebit pe care Regele și descendenții lui l-au jucat în evoluția României și în restabilirea sentimentului său de mândrie și de aspirație națională.

Roger Griffin

Format: 14.5 x 20.5 cm

Număr pagini: 336

Copertă: cartonată

Autor: coordonată de Alexandru Muraru

Format ediție: Hardcover

ISBN : 978-606-44-0076-5