Eu și comunismul
-10%

Eu și comunismul

Descriere

Pentru prima dată în istoria lumii o ierarhie răsturnată se instituţionalizează, devine un regim politic în mai multe ţări de pe glob. Vai de oamenii de valoare din aceste ţări! Sunt închiși, schingiuiţi, omorâţi. Sau obligaţi să facă munci înjositoare, cu mult sub competenţa lor.
arrow-left

Alex. Ștefănescu este un mare critic literar al României de azi.

– Adrian Cioroianu

arrow-left

Alex. Ștefănescu este unul dintre puținii critici literari care iubesc literatura.

– Mircea Dinescu

arrow-left

Fără să fie un înger, Alex. Ștefănescu este un om de o evidentă bunătate, incapabil să înțeleagă și să accepte dușmănia, ostilitățile prelungite și, înainte de orice, bădărănia.

– Răzvan Voncu

arrow-left

Plasat – mai ales după apariția monumentalei sale lucrări dedicate literaturii române contemporane – alături de George Călinescu, Eugen Lovinescu și Nicolae Manolescu, adică pus în rând cu cei mai mari critici și istorici literari români, Alex. Ștefănescu nu se simte tocmai în largul său. Mai ales când este lăudat!

– Ioan Aurel Pop

arrow-left

Alex, Alex, îți mulțumesc din suflet că nu m-ai uitat, că ești generos și sincer, teribil și nostim, interesant și precis, sintetic și glumeț, șugubăț și subtil, just și protector, fără milă și tandru, unic și pe gustul tuturor. Dacă aș fi fost critic, mi-ar fi plăcut să scriu ca tine!

– Matei Vișniec

Detalii

Anul apariției: 2020
Format: 13.0 x 20.0 cm
Număr pagini: 208
Autor: Alex Ştefănescu
Cod produs: 978-606-44-0695-8
Despre autor

Alex Ștefănescu

Alex Ștefănescu este critic și istoric literar, prozator, dramaturg, publicist, realizator de emisiuni TV. S-a născut la 6 noiembrie 1947. A fost redactor (începând din 1990) și redactor-șef (în perioada 1995–2010) al revistei România literară. În prezent este redactor-șef al revistei Luceafărul și consilier al ministrului Culturii. De asemenea, este autor a peste 6 ... >

Cărți de același autor

Mesaj către tineri
icon-favorite
-10%

Cărți din aceleași domenii

Cărți din aceleași colecții

Pachete

icon-favorite
215,00 lei
icon-favorite
159,00 lei
icon-favorite
200,00 lei
icon-favorite

Pachet

Mihai I

icon-favorite
329,00 lei
icon-favorite

Pachet

NLP

237,64 lei
icon-favorite
icon-favorite
140,00 lei
icon-favorite
291,00 lei