Dumnezeițele din Moravia

Stoc epuizat

Descriere

În Carpații Albi, distanțele mari și izolarea au făcut posibilă păstrarea vreme de secole a unei vechi tradiții magice, aceea a dumnezeițelor: ele erau vindecătoare, cunoscătoare ale ierburilor medicinale, puteau citi viitorul și refuzau să acționeze altfel decât în numele binelui.
arrow-left

Simt nevoia să înţeleg trecutul şi să mă împac cu el. În timp ce îmi caut subiectul, îmi adun materialul şi scriu, nu încetez nicio clipă să mă întreb cum m-aş comporta eu în situaţii istorice critice. De ce parte aş fi? Aş cădea pradă nebuniei mulţimii sau aș face parte din minoritatea de opoziţie? Cât de mult aş fi apoi dispusă să plătesc pentru aceasta? Nutresc un mare respect pentru trecut, ale cărui evenimente nu pot fi în niciun caz clasificate în alb şi negru. Aceasta este opinia pe care încerc s-o exprim în cărţile mele. Şi sper că acest lucru interesează şi pe alţii.

– Kateřina Tučková

Detalii

Anul apariției: 2015
Format: 13.0 x 20.0 cm
Număr pagini: 448
Traducere: Anca Irina Ionescu
Autor: Kateřina Tučková
Cod produs: 978-606-588-811-1
Categorii: Cărți Byblos Cartea Cehă Autori străini Roman Ficțiune
Despre autor

Kateřina Tučková

Kateřina Tučková (n. 31 octombrie 1980, Brno) este o scriitoare și curatoare cehă. A absolvit liceul și apoi Istoria artei și Limba și literatura cehă la Facultatea de Filozofie a Universității Masaryk din Brno. Studiile de doctorat la Institutul de Istoria Artei la Facultatea de Filozofie a Universității Caroline din Praga le-a absolvit prin susținerea tezei de do... >

Pachete

icon-favorite
icon-favorite
503,00 lei
icon-favorite
92,00 lei
icon-favorite
1.074,97 lei
icon-favorite
227,00 lei
icon-favorite
291,00 lei
icon-favorite

Produse asemănătoare

Zâtul
icon-favorite
-15%
55,00 lei
Lumi eterice
icon-favorite
-15%
49,00 lei
Cartea țuicii
icon-favorite
-5%
40,00 lei