Bine ai venit!
|
| |
Cristiana Radu, Adina Rosetti - De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură? - Curtea Veche Publishing
Hardcover

De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?

...și alte 10 întrebări fantastice
45,00 lei
11 povestioare în proză presărată cu versuri, în care apar personaje de basm aşa cum nu le-aţi mai văzut.

Cristiana Radu este o ilustratoare cu un stil versatil și interese multiple, în zona cărții pentru copii (domeniul său preferat), a ilustrației editoriale sau a identității vizuale.

Desenele sale explorează cu aceeași plăcere poveștile contemporane legate de viața copilului de azi, lumea basmului și tradiția populară.

A ilustrat până acum peste 15 cărți pentru copii și a fost premiată pentru două dintre acestea în cadrul concursului național de design de carte Cele mai frumoase cărți din România 2013 și 2014 și la Gala Bun de Tipar 2015.

În copilărie am umplut caiete cu compuneri despre vacanțe extraterestre. Ceva mai târziu, am aterizat din greșeală la o facultate economică și, până la urmă, am devenit scriitoare și jurnalistă. Deși am scris două cărți pentru adulți, am descoperit că cel mai mult îmi place să inventez povești pentru copii. Din joaca mea cu cuvintele, au ieșit până acum trei cărți: Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul, De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură? Atunci când nu scriu, fac ateliere de scriere creativă pentru copii, stau cu nasul prin cărți sau mă distrez cu Clara și Anton, cei doi copii ai mei.

De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură? - Descriere și informații

Vârstă recomandată: 6-10 ani

Copiii pun întrebări trăznite, aşa că ne-am gândit să răspundem la ele cât mai amuzant şi plin de imaginaţie. Am luat personaje din basmele clasice româneşti (şi nu numai) şi le-am adus în contemporan, în lumea în care trăiesc copiii de astăzi.

Ce-ar fi dacă Făt-Frumos ar renunţa la calul său care mănâncă jăratic în favoarea unei maşini? Dacă spiriduşii ar merge la şcoală să înveţe matematică şi dacă balaurii şi-ar uşura memoria (pentru care au nevoie de şapte capete) cumpărându-şi o tabletă? Şi dacă aţi încerca să aclimatizați un dragon… la bloc?

Dacă am schimba începuturile şi sfârşiturile poveştilor şi am afla motivul pentru care le place prinţeselor rozul şi care e destinul broscoilor care nu se mai trasformă în prinţi?

Răspunsurile pline de haz sunt reunite în volumul pentru copii semnat de Adina Rosetti şi ilustrat de Cristiana Radu. Designul este interactiv, copiii pot desena, răspunde la întrebări, având spațiu de desfășurare în paginile cărții.

Anul apariției: 2016

Format: 23.5 x 27.5 cm

Număr pagini: 56

Copertă: cartonată

Ilustrații: Cristiana Radu

Autor: Adina Rosetti

Format ediție: Hardcover

ISBN : 978-606-588-867-8