O digestie perfectă

Colecție: Să fii sănătos

Titlu original: Perfect Digestion

Traducător: Alexandra Borş

Copertă: Dan Stanciu

Anul apariției: 2003

Număr pagini: 168

Format: 12 x 20 cm, broşat

ISBN: 973-669-014-8

O digestie perfectă

Autor: Deepak Chopra

Să fii sănătos
Stoc epuizat
15,41 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
  • Pe la mijlocul anilor \'80, Deepak Chopra a început să utilizeze în scop terapeutic o metodă de vindecare proprie, bazată atît pe cunoştinţele sale de medic endocrinolog, cît şi pe cele ale tradiţiei medicale ayurvedice, introducînd principiul cuantic minte/corp.
    În 1985, înfiinţează primul asemenea centru de sănătate în Lancaster, Massachusetts, urmat de cel din La Jolla, California şi staţiunile La Costa şi Spa. Este preşedintele fondator al Asociaţiei Americane de Medicină Ayurvedică. În prezent, conferenţiază în faţa unor audienţe precum: Organizaţia Mondială a Sănătăţii de la Geneva, Societatea Regală de Medicină din Londra etc. În 1999, revista Time l-a numit "poetul-profet al medicinii alternative" şi l-a inclus pe lista celor 100 de personalităţi ale secolului XX.
    A scris 25 de cărţi, traduse în 35 de limbi, şi astăzi este cel mai cunoscut susţinător şi promotor al inovatoarei combinaţii dintre medicina occidentală şi cea orientală.
    Deşi azi avem de a face cu o mare varietate de produse alimentare, iar sistemul nostru digestiv este perfect echipat pentru a face faţă unei alimentaţii diverse, celor mai mulţi dintre noi digestia le provoacă disconfort, iar unora adevărate suferinţe. Mîncăm repede, mîncăm ce nu trebuie, cu alte cuvinte sîntem tributari unor obiceiuri alimentare greşite. Celor care recunosc că, din cînd în cînd, au de a face cu manifestări neplăcute cauzate de digestie, Deepak Chopra le oferă o nouă viziune asupra organismului uman şi îi ajută să-şi construiască un program de sănătate perfect, bazat pe practicile şi teoriile ayurvedice, cel mai vechi sistem medical cunoscut. Începeţi să vă schimbaţi obiceiurile alimentare hrănindu-vă cu o porţie mare şi sănătoasă de informaţie şi apoi practicaţi ceea ce deja ştiaţi: "nu trăim pentru a mînca, ci mîncăm pentru a trăi".

    Deepak Chopra a scris 25 de cărţi, traduse în 35 de limbi. Este de asemenea autorul a mai mult de 100 de casete video şi audio; printre acestea se numără cinci programe foarte bine primite de publicul de televiziune. În 1999, dr. Deepak Chopra a fost selectat de revista Time în topul celor "100 de modele şi eroi ai secolului", fiind descris drept "poetul-profet al medicinii alternative". Este preşedinte şi fondator al The Chopra Center for Well Being, din La Jolla, California. În ultimul deceniu, Deepak Chopra a fost în primele rînduri ale curentului medicinii holistice. Din anii \'80, Chopra a îmbinat cu succes profesionalismul lui impecabil ca endocrinolog cu explorarea medicinii minţii şi a trupului. A influenţat în mod fundamental multe dintre cercurile medicale tradiţionale şi a adus în atenţia publicului larg beneficiile enorme ale medicinii holistice. Chopra nu a întors spatele formării lui de bază ca medic, ci şi-a extins practica reunind înţelepciunea antică orientală cu ştiinţa modernă. În 1984, a ajutat la introducerea medicinii ayurvedice în Statele Unite şi a înfiinţat Centrul ayurvedic de sănătate pentru controlul stresului şi medicină comportamentală în Lancaster, Massachusetts. De asemenea, a fost preşedintele fondator al American Association of Ayurvedic Medicine. De-a lungul timpului, el s-a impus ca unul dintre cei mai importanţi promotori ai combinării ajutorului medical oriental cu cel occidental. Astăzi, Chopra ţine conferinţe în toată lumea, făcînd prezentări în cadrul unor organizaţii şi corporaţii importante, precum World Health Organization din Geneva, Naţiunile Unite sau London\'s Royal Society of Medicine, ca şi la o serie de importante instituţii medicale americane. Chopra crede că sănătatea este o chestiune de alegere şi ne ajută să înţelegem abordarea sa printr-o serie de cărţi care tratează din punctul de vedere al medicinii ayurvedice mai multe arii de interes medical, cum ar fi: digestia, somnul, dependenţa sau greutatea. (Aceste cărţi vor apărea în seria de faţă, "Să fii sănătos".) În medicina ayurvedică, vindecarea se produce atunci cînd forţele trupului şi ale minţii sînt în echilibru, iar restaurarea echilibrului începe prin cunoaşterea tipului corporal al pacientului, care poate fi trei feluri: Vata - asociat cu o natură entuziastă, cu o minte neliniştită şi cu insomnii ocazionale; Pitta - care are drept caracteristici spiritul ordonat, tendinţa de a te înfuria repede şi un intelect ager; Kapha - care prezintă o dispoziţie calmă, robusteţe şi tendinţe de îngrăşare. Diferitele tipuri de dietă, exerciţiile, plantele şi alte tratamente le sînt prescrise pacienţilor în funcţie de tipul lor corporal, urmărindu-se echilibrarea doshelor. Chopra afirmă că prima întrebare pe care şi-o pune un medic ce practică medicina ayurvedică nu este "Ce boală are pacientul meu", ci "Cine este pacientul meu?"