Miruna, o poveste - Ediţia a II-a

Colecție: Povestiri

Copertă: Griffon and Swans Productions (www.griffon.ro)

Anul apariției: 2008

Număr pagini: 136

Format: 13×20 cm

ISBN: 978-973-669-510-0

Miruna, o poveste - Ediţia a II-a

Autor: Bogdan Suceavă

Stoc epuizat
19,27 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
 • Ce cărticică surprinzătoare a scris Bogdan Suceavă!… Roman şi nu tocmai, Miruna, o poveste este un soi de fantasy folcloric cu elemente de metabasm, dar mai ales un exerciţiu de întoarcere la surse: adică la copilăria de sub Munţii Făgăraşului, pe valea Râului Doamnei, undeva în perimetrul delimitat de Posada, Mănăstirea Argeşului şi Nucşoara Elisabetei Rizea.


  Paul CernatObservator cultural


   


   


  Miruna, o poveste oferă cititorului o călătorie într-o Românie profundă, rural-fantastică, din care nu lipsesc însă ecouri politice şi figuri eroice. Perspectiva infantilă, o provocare pentru mulţi, îi reuşeşte lui Bogdan Suceavă cu multă uşurinţă. [...] O carte cu totul singulară, de care te poţi îndrăgosti.


  Luminiţa MarcuNoua literatură


   


   


  Miruna, o poveste se distanţează vizibil de producţia de proză a ultimilor ani, dar şi de multiplele formule stilistice exersate în volumul de povestiri Imperiul generalilor târzii şi de lumea ficţională a romanului Venea din timpul diez, fresca paradigmatică a anilor ’90, un titlu de referinţă nu doar pentru traseul evolutiv al prozei scriitorului, dar şi pentru toată proza noastră postdecembristă.


  Andrei SimuţCuvântul