Mesajul lui Crypto. Comunicare, cod, metaforă magică în poezia românească modernă

Colecție: Critică literară

Copertă: Dan Stanciu

Anul apariției: 2005

Număr pagini: 224

Format: 13 x 20 cm

ISBN: 973-669-173-X

Mesajul lui Crypto. Comunicare, cod, metaforă magică în poezia românească modernă

Autor: Brînduşa Armanca

În stoc
17,34 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
 • BRÎNDUŞA ARMANCA (n. 1954), doctor în filologie, este ziaristã şi profesor de jurnalism. Ca titular al disciplinelor de Eticã mass media, Publicisticã TV sau Genuri în audiovizual, a predat la universitãţi din Timişoara, Bucureşti, Sibiu, Arad.
  În prezent, este director coordonator editorial la Grupul de Presã ZIUA. A lucrat în echipe prestigioase la Radio Europa liberã, la revistele Expres şi Orizont, sau la TVR Timişoara, studio regional pe care l-a condus timp de şase ani. Filmele de televiziune realizate au fost recompensate cu numeroase premii internaţionale şi naţionale. În afara sutelor de articole de presã, emisiuni de radio şi televiziune, care fac parte din viaţa unui jurnalist activ, a publicat studii de mass media şi volumele Televiziunea regionalã în România (2002) şi
  Ghid de comunicare pentru jurnalişti şi purtãtori de cuvânt (2002).
  Experienţa de jurnalist şi de profesor de jurnalism, studiile
  postuniversitare împlinite în ţarã sau în strãinãtate, o fac pe
  Brînduşa Armanca sã gândeascã altfel relaţia dintre studiile
  tradiţionale şi posttradiţionale, dintre cele moderne şi cele
  postmoderne. Incursiunile în era digitalã, de pildã, într-o carte
  despre mesajele poeziei, ţin de mobilitatea unui cercetãtor ale cãrui mize sunt legate nu doar de ceea ce se numeşte moştenire culturalã, ci şi de viitorul culturii.

  Cornel Ungureanu  Poezia lui Blaga, Barbu şi, desigur, a lui Eminescu, oferã Brînduşei Armanca generoase ocazii de a examina funcţiile magicului metaforic în lirismul modern. În total, un studiu admirabil, cu lucruri originale (ceea ce nu e deloc uşor), care i-ar fi plãcut profesorului Eugen Todoran, mentorul autoarei.

  Nicolae Manolescu