Melonul domnului comisar. Repere într-o nouă poetică a romanului poliţist clasic

Colecție: Critică literară

Anul apariției: 2005

Număr pagini: 272

Format: 13 x 20 cm

ISBN: 973-669-140-3

Melonul domnului comisar. Repere într-o nouă poetică a romanului poliţist clasic

Autor: Daniela Zeca

În stoc
23,12 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
 • Daniela Zeca (n. 1966) este absolventã a Facultãţii de Litere din Bucureşti şi a unui masterat în ştiinţele comunicãrii. Din anul 2001 este doctor în filologie al Universitãţii din Bucureşti şi lector la catedra de presã a Facultãţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicãrii din cadrul aceleiaşi Universitãţi.
  A realizat numeroase emisiuni de radio şi a publicat articole şi
  recenzii în revistele: Amfiteatru, Ramuri, Contemporanul, Luceafãrul, Convorbiri literare, Studii culturale. În calitate de realizator al Televiziunii Române a semnat peste 200 de emisiuni de autor, iar în prezent este directorul Canalului TVR Cultural.

  A mai publicat volumele: Orfeea (poezie, 1994) şi Îngeri pe carosabil (prozã, 2000).  Când în urmã cu câţiva ani, i-am sugerat Danielei Zeca sã se ocupe de romanul poliţist, am impresia cã mi-a acceptat propunerea fãrã mare convingere… E însã clar cã pe parcurs rezervele s-au risipit, tema a cucerit-o, stimulând — cum se întâmplã totdeauna cu minţile imaginative şi disponibile — acea simbiozã fericitã de pasiune, ambiţie şi talent care naşte cãrţile bune.

  Lucrarea de faţã nu se mãrgineşte sã deschidã un drum, ceea ce e oricum foarte onorabil, ci legitimeazã un întreg câmp de cercetare, pânã acum ocolit la noi, deşi de un interes fascinant. E o contribuţie serioasã, metodicã, acoperind toate laturile relevante ale temei, rezematã pe o bibliografie bogatã şi la zi, scrisã cu vioiciune şi umor intelectual.

  Cititorule! Deschide cu încredere cartea de faţã şi lasã-te în voia lecturii: vei afla multe lucruri noi şi nu te vei plictisi!


  Paul Cornea