McMafia - Crime fără frontiere

Colecție: In afara colecțiilor

Titlu original: McMafia: Crime Without Frontiers

Traducător: Tudorel Ilie

Copertă: Griffon and Swans (www.griffon.ro)

Anul apariției: 2009

Număr pagini: 400

Format: 14×21 cm

ISBN: 978-973-669-873-6

McMafia - Crime fără frontiere

Autor: Misha Glenny

Stoc epuizat
30,83 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
 • McMafia dezvăluie cititorului interesat informaţii cutremurătoare despre  existenţa, structura organizatorică şi diversele moduri de operare ale organizaţiilor mafiote care au reuşit să împânzească globul pământesc. Dacă până spre sfârşitul secolului XX mafia acţiona sporadic, subtil şi oarecum paralel cu economia de suprafaţă, odată cu extinderea mijloacelor de comunicare în masă, reţelele crimei organizate s-au sofisticat şi dezvoltat atât de rapid şi cu o aşa de mare amploare, încât în prezent şi-a schimbat traiectoria şi interferează din ce în ce mai făţiş cu toate straturile societăţii, penetrând până la cele mai înalte niveluri economice, politice, de siguranţă naţională etc.


  „Creşterea rapidă a comerţului, a investiţiilor şi apariţia bogăţiei au devenit fenomene globale. Totuşi, această bogăţie s-a răspândit extrem de neuniform. Nenumărate state s-au trezit aruncate în acel purgatoriu numit «tranziţie», o zonă ale cărei graniţe se află într-o deplasare permanentă. Supravieţuirea economică în astfel de zone neprielnice înseamnă de multe ori a pune mâna pe o armă şi a lua în posesie orice bun ce permite supravieţuirea.“


   


  Misha Glenny


  Misha Glenny este un jurnalist britanic de renume, fiul unui cunoscut sovietolog, Michael Glenny. A studiat la Universitatea din Bristol şi la Universitatea Carol din Praga. În calitate de corespondent BBC pentru Europa Centrală şi de Vest, a transmis numeroase corespondenţe legate de prăbuşirea comunismului şi de războiul din fosta Iugoslavie. A colaborat cu majoritatea instituţiilor de presă din Europa şi Statele Unite ale Americii şi este autorul cărţilor Renaşterea istoriei: Europa de Est în era democraţiei, Căderea Iugoslaviei şi Balcanii: naţionalismul, războiul şi Marile Puteri, 1804–1999. În anii ’90 a ţinut cursuri la centrul „Woodrow Wilson“ din Washington, DC, şi la London School of Economics.


  A fost consilierul unor guverne europene şi al celui american în chestiuni legate de Europa de Est şi a condus timp de trei ani o organizaţie neguvernamentală implicată în reconstrucţia Serbiei, Macedoniei şi a provinciei Kosovo.