Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare
citește un fragment

Colecție: Cărţi Regale

Copertă: Griffon and Swans (www.griffon.ro)

Anul apariției: 2013

Număr pagini: 230

Format: 22 × 21,80 cm

ISBN: 978-606-588-607-0

Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare

Autor: Sandra Gătejeanu Gheorghe

În stoc
43,35 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
  • O carte-album ce prezintă destinul în imagini, de la naştere până în zilele noastre, al primei femei care va moşteni Coroana României.


    Pornind de la amintirile Alteţei Sale Regale şi apelând la documente, fotografii, obiecte personale, dar şi lucruri ce fac parte din Colecţia Regală, unele dintre ele prezentate aici în premieră, autoarea Sandra Gătejeanu Gheorghe ne vorbeşte despre copilăria şi adolescenţa Principesei Moştenitoare, despre studiile şi experienţa comunitară, despre viaţa de familie, interesele şi activităţile întreprinse de Principesa Margareta în folosul României.


    Sandra Gătejeanu Gheorghe este directorul de protocol al Casei Regale a României, coordonând, în ultimii cinci ani, vizitele oficiale ale Familiei Regale a României în străinătate, dar şi călătoriile regale efectuate în România de membrii Familiilor Regale străine, păstrând legătura cu Casele Regale ale lumii, organizând evenimentele Familiei Regale şi gestionând relaţiile cu misiunile diplomatice acreditate la Bucureşti, dar şi cu misiunile României din străinătate.


    Ca formaţie profesională, Sandra Gătejeanu Gheorghe a absolvit cursurile Facultăţii de Drept şi ale Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii din Bucureşti. Este avocat în Baroul Bucureşti, doctor în drept internaţional privat, colaborator extern la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti şi, începând cu anul 2011, este lector la Institutul Diplomatic Român, susţinând prelegeri despre Protocolul şi Ceremonialul Regal. De asemenea, este şi membru al Asociaţiei Române de Protocol.