mamabena.com

Colecție: Un Roman

Traducător: Anamaria Beligan, Dana Lovinescu

Copertă: Design:Dan Stanciu, Fotografie: Valeriu Câmpan

Anul apariției: 2005

Număr pagini: 216

Format: 19 x 20 cm

ISBN: 973-669-155-1

mamabena.com

Autor: Anamaria Beligan

În stoc
19,27 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
 • Anamaria Beligan s-a născut şi a copilărit în Bucureşti. Este absolventă a liceului de engleză C.A. Rosetti şi a secţiei de regie de film (promoţia 1981) a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică I. L. Caragiale. În 1982, după o scurtă perioadă în care a lucrat ca regizor la Studioul Alexandru Sahia din Bucureşti, părăseşte România ceauşistă şi, după şapte luni petrecute într-un lagăr german, emigrează în Australia.


  Lucrează ca scenarist şi regizor, la Melbourne, şi predă la Australian Film and Television School, Sydney. Obţine un masterat în lingvistică la Universitatea Monash din Melbourne şi premiul Editurii Cambridge University Press pentru rezultatele universitare. În 1988, înfiinţează, alături de partenerul ei, operatorul de film Valeriu Câmpan, compania independentă de producţie Athanor.


  Începe să scrie relativ tîrziu, după naşterea fiicelor sale, Katrina şi Dana. Din hobby, literatura devine pasiune. Scrierile ei au apărut în diverse publicaţii australiene (RePublica, Voices, Quadrant), româneşti (Arc, Orizont, Ramuri, Vatra, Familia, Literatorul) şi electronice (Exquisite Corpse, Respiro, Lolocur), precum şi în mai multe antologii australiene şi româneşti.


  În limba română, a publicat trei volume, Încă un minut cu Monica Vitti (Polirom 1998), Scrisori către Monalisa (Polirom 1999), Dragostea e un Trabant (Curtea Veche 2003).


  www.beligan.com  Cel mai bun roman despre imigranţii români. Cu o acţiune plasatã atât în Australia, cât şi în lumea distrusã a satului românesc, cartea se citeşte pe nerãsuflate, conţinând toate ingredientele unui bestseller de înaltã ţinutã literarã: poveşti de dragoste, tensiune, umor, satirã, elemente de roman poliţist şi o intrigã alertã desfãşuratã pe mai multe planuri şi paliere temporale.