Lady V. Proze româno-americane

Colecție: Povestiri

Copertă: Done Stan

Anul apariției: 2006

Număr pagini: 344

Format: 13 x 20 cm

ISBN: 973-669-210-8

Lady V. Proze româno-americane

Autor: Dumitru Radu Popa

În stoc
19,27 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
 • \"Dumitru Radu Popa are în scris o oralitate elaborată, ca Ion Creangă. El nu este, deci, pur şi simplu un caragialian. Seamănă, de altfel, şi cu alţi scriitori români (inclusiv cu ceremoniosul Al. Odobescu), dar cel mai mult seamănă cu sine însuşi: un autor care îşi aminteşte, când scrie, întreaga literatura română şi o continuă, inteligent, inventiv, plin de nerv.\"

  Al. Ştefănescu
  \"La Revoluţia Română e o carte grozavă! Proză de prima mână, cu nişte scene pe care le-am văzut ca la teatru, ba încă şi mai bine, căci fiind în casa proprie am putut să mă rostogolesc de râs pe podea. Comic, tragic şi… panicant!\"

  Andrei Codrescu
  \"D.R. Popa este un maestru al absurdului. La nivelul aluziv, el răspunde întrebării: Ce s-ar întâmpla dacă Henry James, Edith Wharton şi Oscar Wilde s-ar întâlni la o petrecere cu Woody Allen, Nathaniel Hawthorne, I.L. Caragiale, Borges şi câţiva scriitori clasici francezi. Căci, de fapt, acest volum exprimă o viziune extrem de originală şi personală, în care diferite perioade istorice se îngemănează firesc şi fascinant.\"

  Jean Harris,

  din textul pentru coperta la ediţia americană