Răzvan Petrescu

Afişare 1 - 6 din 6 (1 pagini)

Răzvan Petrescu

Pachet Răzvan Petrescu

135,07 lei

Fără TVA: 128,64 lei

Pachetul contine titlurile: Variatiuni pe o tema de Valter-Puccini, Rubato, Ursuletul lui Freud, Scrisori catre Mihai si Mandarina..

Răzvan Petrescu

Mandarina

32,00 lei

Fără TVA: 30,48 lei

Cartea este câștigătoarea Premiului pentru proză Observator Cultural 2018 și Premiul Național pentru proză Ziarul de Iași 2018 Născut în 1956, absolvent al Facultăţii de Medicină din Bucureşti, profesează opt ani ca medic. Este descoperit în 1986 de criticul literar Mircea Martin şi frecventează cen..

Răzvan Petrescu

Ursuletul lui Freud

24,09 lei

Fără TVA: 22,94 lei

Nici nu știu ce să laud prima dată: faptul că, nefiind concepute după același tipic, textele din Ursulețul lui Freud au tensiunea unor proze-episoade-capitole-de-roman, un roman-fluviu despre cărți și cititori deopotrivă. Așadar, nu te plictisești nici o clipă, ești mereu în tensiune, vrei să știi c..

Răzvan Petrescu

Scrisori către Mihai

26,97 lei

Fără TVA: 25,69 lei

În literatura română există puține scrisori între prieteni aşa pline de dragoste. Le-am citit ca pe nişte obiecte literare stranii, ca pe nişte relicve în care erau încrustate fapte stilistice din viitor. Pentru că mi-a fost destul de limpede, încă de la primele rînduri, că toată literatura lui Răzv..

Răzvan Petrescu

Variaţiuni pe o temă de Vater-Puccini

28,90 lei

Fără TVA: 27,52 lei

Deşi formal cartea pare a fi una de interviuri, prin răspunsurile sale Răzvan Petrescu dovedeşte mai degrabă o poftă nestăpânită de a face proză. Întrebarea e prilej de exerciţiu de stil, realitatea şi ficţiunea îşi dau mâna, iar stilul foarte personal al autorului răzbate de la fiecare colţ de fraz..

Răzvan Petrescu

Rubato

23,12 lei

Fără TVA: 22,02 lei

Istoria literaturii române contemporane 1941–2000Farmecul imediat sesizabil al scrisului lui Răzvan Petrescu constă în contradicţia dintre continua jubilaţie stilistică şi o tristeţe de fond, nevindecabilă. Prozatorul are aerul celor care dau petreceri strălucitoare, încercând să uite de o neno..

Afişare 1 - 6 din 6 (1 pagini)