Cristian Bădiliţă

Comparare produse (0)
Afişare 1 - 12 din 15 (2 pagini)

Cristian Bădiliţă

Asceză şi copilărie - Văzutele şi nevăzutele...

30,83 lei

Fără TVA: 29,36 lei

„Cristian Bădiliţă este unul dintre puţinele fenomene cu adevărat rodnice şi interesante ale culturii române postdecembriste, în care atât de mulţi ridică pretenţii de lider nesprijinite pe o adevărată superioritate intelectuală şi morală. Aflat de mulţi ani la Paris, el continuă să privească cu int..

Cristian Bădiliţă

Serafita - Concert pentru harfă şi ghilotină

21,19 lei

Fără TVA: 20,18 lei

Poezia este viziune, dezvăluire (apokalypsis). Ea nu se confundă cu extazul mistic, nici cu beţia sau delirul de cuvinte. Este sobria ebrietas. Stare de luciditate hiperbolică. Nici delir, nici dicteu automat. Inspiraţie subită şi ekspiraţie controlată. Nici ezoterism, nici exoterism. Dacă nu pla..

Cristian Bădiliţă

Orthodoxie versus ortodoxie

24,09 lei

Fără TVA: 22,94 lei

Volumul de faţă încearcă să redefinească orthodoxia, cu h, prin lărgirea semantică a termenului. Orthodoxia nu trebuie identificată cu ortodoxia - confesiune creştină rezultată în urma rupturii de la 1054. Această lărgire presupune şi adâncirea semantică a termenului „orthodoxie“, întrucât creştin..

Cristian Bădiliţă

Trei romane mistice ale Antichităţii - Iosif şi...

21,19 lei

Fără TVA: 20,18 lei

Cele trei apocrife ale Vechiului Testament, care pot fi socotite adevărate „romane mistice“ ale literaturii iudeo-elenistice, sunt traduse, introduse şi adnotate de Cristian Bădiliţă. Volumul are o importanţă filozofico-teologică majoră, dimensiunea literară a textelor sporindu-i valoarea. Iosif şi ..

Cristian Bădiliţă

Ştiinţă dragoste credinţă - Convorbiri cu pat...

21,19 lei

Fără TVA: 20,18 lei

Colecţia „Ştiinţă şi Religie“ se adresează tuturor celor care doresc să exploreze potenţialitatea unui nou sistem de valori fundat pe dialogul transdisciplinar între ştiinţă şi religie. Cartea Ştiinţă dragoste credinţă adună între copertele ei convorbiri cu patrologi europeni purtate în ultimii zec..

Cristian Bădiliţă

Dumnezeu de la Mancha doarme cu tâmpla crăpată ...

15,41 lei

Fără TVA: 14,68 lei

            Desprins parcă din Pateric, unde bântuie asceţii şi înţelepţii cu aură de nisip în jurul frunţii ce încearcă să-şi găsească în pustiu mântuirea, dar şi din ceva mai moderna carte a lui Umberto Eco, Numele trandafirului, Cristian Bădiliţă, prin modul său cu totul insolit de a-şi asuma exi..

Cristian Bădiliţă

Poeme pentru păsări şi extratereştri

17,34 lei

Fără TVA: 16,51 lei

Iarna, cât aştept iarna! Atunci păsările clocitoare mi se întorc în creier şi toate mă încălzesc pe dinăuntru                         şi mă gâdilă de nu mai pot cu aripile lor mătăsoase. Domnilor, vreţi să vedeţi cum arată pe bune paradisul? Luaţi un topor şi spargeţi-mi ţeasta! Altceva nu..

Cristian Bădiliţă

Platonopolis sau Împăcarea cu filozofia - Ediţi...

26,97 lei

Fără TVA: 25,69 lei

ISBN: 978-973-669-438-7 ISBN: 978-973-7791-19-1Platonopolis sau Împăcarea cu filozofia se doreşte o încercare de reabilitare a modelului filozofic, paideic, existenţial, ca replică/alternativă la modelul trunchiat pseudo-creştin. Personal, nu pot face partajul radical, asemenea lui Şestov, pe ur..

Cristian Bădiliţă

Singurătatea păsării migratoare

23,12 lei

Fără TVA: 22,02 lei

„Eseistica lui Cristian Bădiliţă combină informaţia exhaustivă, lipsa de morgă, naturaleţea şi expresivitatea stilului, cu precizia termenilor, lipsa de complexe în faţa ideilor la modă, absenţa calculelor apriorice menite să protejeze persoane sau să elimine susceptibilităţi. Amicus Plato sed magis..

Cristian Bădiliţă

Regele cu o harfă în mâini

19,27 lei

Fără TVA: 18,35 lei

Regele lumii a venit desculţ, la ceasul înserării ivindu-se din mare când noi stăteam şi contemplam pe ţărm frumosul trup al zilei cum dispare. Părea un şarpe mut şi plictisit în mâini ţinea o harfă şi o carte înainta spre noi îndeplinind un rit izbăvitor de sete, aducător de moarte...

Cristian Bădiliţă

Tentaţia mizantropiei

21,19 lei

Fără TVA: 20,18 lei

“Tentaţia mizantropiei e o carte delicioasă, provocatoare, plină de haz. Am asistat la geneza ei şi chiar cred că am contribuit indirect, exasperându-l pe autor prin moderaţia mea diplomatică. În legătură cu această carte, îmi vine în minte o formulă utilizată de Dan C. Mihăilescu pentru o culegere ..

Cristian Bădiliţă

Naşterea şi copilăria lui Isus povestită în c...

17,34 lei

Fără TVA: 16,51 lei

Copilăria şi tinereţea lui Isus sunt invăluite de taină în Cartea Sfântă. Asupra lor probabil că mai toţi copiii işi pun intrebări, acum, ca şi odinioară. Patrologul Cristian Badiliţă, subtil cititor al Evangheliilor apocrife, ridică o parte din acest val şi ne oferă o minunată poveste despre Naşter..

Afişare 1 - 12 din 15 (2 pagini)