Bine ai venit!
|
| |
Doua noi cărți din colecția Poveștile Cristinei lansate într-un eveniment caritabil

Doua noi cărți din colecția Poveștile Cristinei lansate într-un eveniment caritabil

Curtea Veche Publishing și Grand Cinema & More au lansat duminică, 25 noiembrie, două volume noi din colecția Poveștile Cristinei: „Țup, salvatoarea iernii” de Alex Donovici (ilustrată de Stela-Damaschin Popa) și „O iarnă de povești” de Cristina și Alex Donovici (cu ilustrații de Annabella Orosz).


Seria “Poveștile Cristinei” s-a născut din dragostea Cristinei și a lui Alex Donovici pentru copii, atunci când au simţit că poveştile scrise cu ani şi ani în urmă nu se mai potrivesc cu vremurile în care aceştia cresc astăzi.


“Țup, salvatoarea iernii” reprezintă continuarea poveștii puiului de ciocârlie și a prietenilor ei, melcul sprinten și bufnița vegetarian. Cei trei pornesc într-o aventură pentru a salva pădurea și a readuce iarna. Cartea este o lecție despre prietenie și toleranță, transpusă în universal animalelor. “Țup, salvatoarea iernii” ne arată cum să nu judecăm lucrurile după aparențe, să protejăm și să respectăm natura.


“O iarnă de povești” cuprinde mai multe povestiri cu personaje feerice: fulgi de nea care visează să se topească în palma unui copil, îngeri salvați din zăpadă de fetițe, copii plecați în căutarea lui Moș Nicolae, elfi care ne dăruiesc Crăciunul ș.m.d. Cristina și Alex Donovici au create o carte care desi este pentru cei mici, “O iarnă de povești” are una dintre virtuțile specifice cărților mari, pentru că este capabilă să facă din cititorii ei oameni mai buni.


La eveniment au participat autorii Cristina și Alex Donovici, alături de ilustratoarea Stela-Damaschin Popa, Alex Dima, voluntar Bursa de Fericire și membru al echipei „România, te iubesc!” (cunoscuta emisiune de pe PRO TV), jurnalisții Andreea Brașovean și Daniel Nițoiu, Elena Vasilică și Sebastian Paul din trupa Teatropolis Junior care au pus în scena piesa „Cadoul de Crăciun”, după povestea cu același nume din ”O iarnă de povești”.


Scenariul și Regia piesei „Cadoul de Crăciun” au fost realizate de Sebastian Paul, muzica de Elena Vasilică și au interpretat Andreea Brașovean, Daniel Nițoiu, Elena Vasilică, Sebastian Paul, iar la chitară Alexandru Nucă și Elie J. Haddad


Lansarea celor două cărți pentru copii a avut un scop caritabil. Astfel, intrarea la eveniment s-a făcut pe bază de donație, întreaga suma strânsă fiind direcționată către proiectul de la Dăruiește Viață – Bursa de Fericire, pentru construcția primului spital de Oncologie și Radioterapie pentru copii din România.


„Țup. Salvatoarea iernii” de Alex Donovici și „O iarnă de povești” de Cristina și Alex Donovici sunt disponibile în librării și pe curteaveche.ro.

CO-ORGANIZATOR EVENIMENT: Grand Cinema Băneasa


PARTENERI EVENIMENT: Teatropolis Junior, Wise Travel, Ramada Plaza Bucharest, Asociația Dăruiește Viață, Școala de dans Oportunidad


PARTENER MEDIA: Ce le citim copiilor


PARTENER MONITORIZARE PRESĂ: Klarmedia