Bine ai venit!
|
| |
Lupul Wolfgang îi ajută pe cei mici să gestioneze anxietatea, într-o nouă serie pentru copii

Lupul Wolfgang îi ajută pe cei mici să gestioneze anxietatea, într-o nouă serie pentru copii

După succesul internaţional, „Feel Brave” de Avril McDonald, seria de cărţi care îi ajută pe cei mici să gestioneze emoţiile mari, a fost lansată în România de către Curtea Veche Publishing sub titlul „Colecţia Lupului Wolfgang”. Avril McDonald a studiat timp de 8 ani cea mai bună formă de a spune poveşti în aşa fel încât cei mici să înveţe că toate emoţiile sunt fireşti şi pot fi controlate.


Personajul principal este un lup prietenos, diferit de alte animăluţe – Wolfgang – care locuieşte în pădure cu o prietenă pisica – Catreen. Viaţa lor e plină de prieteni, dar şi de întâmplări neprevăzute, în care cei mici se pot regăsi cu uşurinţă. Seria le arata copiilor cu vârste între 4 şi 7 ani că nu e nicio problemă în a fi diferit şi că orice moment tensionat are o rezolvare. Fiecare dintre cele cinci volume abordează o anumită emoţie:


Cum să îţi faci prieteni – o pledoarie pentru iubire şi bunătate – „Haina colorată a lupului”;

Încrederea în sine (şi gestionarea momentelor de excludere dintr-un grup) – „Lupul nu-i invitat”;

Schimbarea celor din jur şi suferinţa după pierderea cuiva apropiat – „Marele lup”;

Anxietate şi teamă (cum ar fi cea de întuneric) – „Lupul şi monstrul din umbră”;

Cum să scapi de griji – „Lupul şi puiul de dragon”.


„Am avut primul meu atac de panică la 8 ani, când nu îmi fusese spus nimic despre probleme de anxietate sau măcar despre sănătatea mintală. A fost abia mulţi ani mai târziu când am aflat ce înseamnă. […] Asta mi-a hrănit curiozitatea legată de conexiunea dintre minte şi trup şi am descoperit tehnici grozave care m-au ajutat să învăţ despre programarea neuro-lingvistica (NLP) şi despre terapia comportamentală cognitiva (CBT). […] Atunci m-am întrebat de ce nu ne învaţă aceste strategii încă din copilărie. […]


Totul a coincis cu momentul în care fiica mea a avut primul ei coşmar şi, să o învăţ să scape de el, a fost foarte la îndemână pentru mine, cunoscând tehnicile cu care am reuşit şi eu să-mi controlez anxietatea. Mi-am dat seama că aş putea ajuta şi alţi copii, prin crearea unor poveşti sau poezii care să deschidă conversaţii şi să livreze strategii simple şi puternice despre cum să gestionezi astfel de situaţii. Aşa s-a născut Feel Brave!”, declară Avril.


Pe lângă succesul răsunător pe care l-au avut poveştile lupuşorului Wolfgang, programul cu acelaşi nume implementat în şcoli pentru dezvoltarea inteligenţei emoţionale la copii se bucura de reuşite remarcabile. Acesta a pornit din Noua Zeelandă, tara de origine a autoarei.


„Avem acum peste 250 de şcoli ce beneficiază de program în 10 ţări, 70.000 de copii implicaţi în acest proiect ce creşte în fiecare zi. Rezultatele de până acum arată o creştere de 15% per total în încrederea în sine, optimism şi abilitatea de a găsi un răspuns, ceea ce mă surprinde chiar şi pe mine. Am visat la un impact pozitiv, dar niciodată nu m-am gândit că ar putea să aibă o turnură atât de importantă în şcoli.”


Colecţia Lupului Wolfgang poate fi achiziţionata direct de pe curteaveche.ro sau din librarii, la pachet sau individual. Fiecare volum costă 33 de lei.


Partener monitorizare presa: Klarmedia