Ideile nu costă

Colecție: Profit

Titlu original: Ideas Are Free. How the Idea Revolution Is Liberating People and Transforming Organizations

Traducător: Ştefania Dragoman

Copertă: Griffon and Swans Productions

Anul apariției: 2007

Număr pagini: 228

Format: 14,5 × 20,5 cm

ISBN: 978-973-669-333-5

Ideile nu costă

Revoluţia ideilor eliberează oamenii şi transformă organizaţiile

Autor: Alan G. Robinson, Dean M. Schroeder

Profit
În stoc
23,12 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
 • Cartea Ideile nu costă îi învaţă pe manageri cum să îmbunătăţească în mod radical performanţa organizaţiilor lor, folosindu-se de potenţialul uriaş al ideilor angajaţilor.

  Ideile sunt motorul progresului. În lipsa lor, organizaţiile stagnează şi intră în declin. Cu toate acestea, majoritatea organizaţiilor se pricep mult mai bine să suprime ideile angajaţilor, decât să le promoveze. Dată fiind competiţia acerbă din mediul actual de afaceri, managerii nu-şi mai pot permite să treacă cu vederea avantajele substanţiale pe care le oferă ideile angajaţilor.  Dacă solicitarea ideilor de la angajaţi nu pare o soluţie nouă sau extrem de originală, autorii atrag atenţia că este vorba despre aşa-numitele idei minore, sugestiile cu efect local care duc la eficientizarea producţiei fiind în acelaşi timp cheia marilor inovaţii.  În urma cercetării extinse pe care au întreprins-o în peste 300 de companii din 17 ţări diferite, Alan G. Robinson şi Dean M. Schroeder au descoperit principiile de bază care le permit managerilor să găsească şi să gestioneze numărul mare de idei de calitate ale angajaţilor lor.

  În cartea de faţă, ei oferă un ghid practic pentru integrarea totală a ideilor şi a managementului ideilor în modul de lucru al managerilor şi în modul de structurare al organizaţiilor lor.  Cartea a primit Premiul Cititorilor din partea revistei Fast Company în iunie 2004 şi a fost considerată de Soundview Executive Books printre cele mai bune 30 de cărţi de afaceri din 2004.