Fără umbră de îndoială - Preşedinţia lui George W. Bush

Colecție: In afara colecțiilor

Titlu original: Dead Certain - The Presidency of George W. Bush

Traducător: Viorel Zaicu

Copertă: Griffon and Swans Productions (www.griffon.ro)

Anul apariției: 2008

Număr pagini: 528

Format: 13,5×21,5 cm

ISBN: 978-973-669-551-3

Fără umbră de îndoială - Preşedinţia lui George W. Bush

Autor: Robert Draper

În stoc
33,72 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
 • O carte fascinantă. Fără umbră de îndoială prezintă cititorului un portret intim al personalităţii

  preşedintelui şi al felului în care aceasta îi influenţează deciziile.

  The New York Times


  Corespondent vreme de un deceniu al revistei GQ, Robert Draper s-a remarcat şi ca editor senior al mensualului Texas Monthly. Momentan trăieşte la Washington D.C. Este autorul unui roman, Hadrian’s Walls, şi al biografiei Rolling Stone Magazine: The Uncensored History.


  În această ambiţioasă lucrare, Robert Draper ne poartă prin Casa Albă locuită de Bush, descriind un amănunţit tablou al unui deceniu tumultuos şi al unei administraţii încercate. Fiecare pagină abundă în scene, anecdote şi dialoguri care îi vor surprinde şi pe cei care îl ştiu de multă vreme pe George W. Bush.

  Admiratorii preşedintelui american, ca şi tot mai numeroşii săi detractori, vor găsi multe lucruri interesante la acest om care a întors foaia în politică.


  Începem cu un prânz emblematic la Casa Albă, unde preşedintele, iritat, mestecând hot-dog, cedează cu greu curiozităţii reporterului, texan ca şi el, care înţelege foarte bine argoul extrem de des întâlnit în această administraţie.

  Ne întoarcem la alegerile preliminare din 2000, în care caracterul candidatului şi, mai mult, viitorul Partidului Republican s-au călit în bătălia fierbinte din Carolina de Sud cu senatorul John McCain. Continuăm apoi participând îndeaproape la dezordinea şi discursurile de după atacurile din 11 septembrie, apoi la firavele încercări de a furniza electricitate unui Bagdad cufundat în beznă, dar şi la momentele mai mult sau mai puţin importante ale realegerii din 2004, cu uimitoarea şi ineficienta încercare de a „cheltui capitalul electoral“ reformând sistemul de asigurări sociale, la inepta reacţie în faţa uraganului Katrina şi la tot mai controversatul război din Irak.


  Cu toate că temele pot părea familiare, detaliile şi povestea „din interior“ alcătuiesc un reportaj inedit chiar şi pentru cel mai avid consumator de media.

  În toiul acestei administraţii foarte reticente faţă de presă, Robert Draper a înfăptuit un mic miracol: a bătut la toate uşile potrivite, devenind primul autor care pune pe hârtie o istorie a mandatelor lui Bush. Făcând acest lucru, el ne permite să fim martori apropiaţi ai faptelor unui preşedinte hotărât să facă lucruri măreţe, un preşedinte care şi-a păstrat optimismul în faţa unei nepopularităţi uneori aspre şi care a făcut faţă situaţiei istorice a timpului său fără şovăire.