Este dumnezeu fericit?
citește un fragment

Colecție: Constelaţii

Titlu original: Is God Happy? Selected Essays

Traducător: Constantin Geambaşu, Mihnea Gafiţa

Copertă: Griffon and Swans, www.griffon.ro

Anul apariției: 2014

Număr pagini: 408

Format: 13,00 × 20,00 cm

ISBN: 978-606-588-695-7

Este dumnezeu fericit?

Eseuri

Autor: Leszek Kolakowski

În stoc
38,53 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
  • Leszek Kołakowski a fost un filozof polonez, cu toate implicaţiile acestui statut intelectual. În 2009, când a trecut în lumea drepţilor, era celebrat universal drept filozoful „Solidarităţii“, gânditorul care, alături de Papa Ioan-Paul II şi disidenţii polonezi, a formulat ideile ce au dus la apariţia unei mişcări sociale non-violente antitotalitare, o revoluţie a clasei muncitoare, poate unica, dacă a existat vreuna vreodată, care a generat căderea regimului comunist în Polonia şi a declanşat transformările din 1989.


    Scriitor desăvârşit şi teoretician captivant, Leszek Kołakowski a încarnat ceea ce Thomas Mann definea drept nobleţea spiritului. Istoricul Tony Judt l-a numit corect „ultimul cetăţean ilustru al Republicii Literelor din secolul XX“. Ceea ce face gândirea lui Kołakowski atât de interesantă este vibranta ei viaţă interioară, modul original de a impune asocieri intelectuale şi prezenţa permanentă a unei perspective morale. Kołakowski a rămas fidel principiului că adevărul există şi nu poate fi divizat în elemente care se află în conflict.


    În toată opera sa, mărturie a căutării neobosite a demnităţii într-un secol în care a renăscut barbaria şi regimurile totalitare au ucis milioane de oameni în numele unor minciuni ideologice fetişizate, Leszek Kołakowski a apărat eroic valori precum libertatea, civilitatea şi responsabilitatea.


     


    Vladimir Tismăneanu