Lebăda neagră. Ediția a -III-a revizuită

Colecție: In afara colecțiilor

Anul apariției: 2018

Număr pagini: 504

Format: 15 x 23 cm

ISBN: 978-606-44-0055-0

Lebăda neagră. Ediția a -III-a revizuită

Autor: Nassim Nicholas Taleb

În stoc
47 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
 • Nassim Nicholas Taleb
  și-a consacrat întreaga activitate de cercetare problemelor pe care le ridică nesiguranța, probabilitatea și cunoașterea. Experiența de douăzeci de ani în comerț s-a cristalizat după 1993 în activitatea de eseist și cercetător în teoria probabilității. Cu toate că în prezent trăiește retras, dedicându-se
  fie studiului intens, fie hoinărelii meditative prin cafenelele lumii, Taleb este un distins profesor de ingineria riscului la Institutul Politehnic al Universității din New York. Studiile sale se concentrează pe „mecanismul decizional în condiții de opacitate”, propunând o cartografiere și un mod de abordare a vieții într-o realitate
  pe care nu o înțelegem.

  În Lebăda neagră, cea de a doua carte din trilogia sa Incerto, Taleb face o analiză densă a impactului improbabilității, explicându-ne tot
  ceea ce știm despre ceea ce nu știm.

  „Elegantă, uimitoare și aplicabilă universal, Lebăda Neagră o să vă facă să priviți lumea altfel. Taleb este un scriitor cât se poate de antrenant, inteligent, provocator, care spune povești neobișnuite. Adept al unei abordări interdisciplinare, atacă o gamă variată de subiecte, de la științele cognitive până la afaceri și teoria probabilității.”
  — Goodreads

  „Una dintre cele mai influente 12 cărți de după cel de-Al Doilea Război Mondial.”
  — The Sunday Times

  „Nassim Nicholas Taleb merită să fie numărat împreună cu cei mai de seamă intelectuali ai lumii contemporane. El a reușit să schimbe modul multora de a gândi despre incertitudine, mai ales în zona financiară. Cartea sa, Lebăda neagră, este o analiză originală și curajoasă a felului în care oamenii încearcă să explice neprevăzutul.”
  — Daniel Kahneman, laureat al Premiului Nobel

  Cea mai vândută carte de non-ficțiune pe Amazon.com în anul apariției, s-a menținut 40 de săptămâni în topul cărților bestseller publicate de New York Times și doi ani pe lista cu lecturi recomandate de BusinessWeek.

  Până să descopere Australia, Lumea Veche nu s-ar fi îndoit vreodată că toate lebedele sunt albe. O singură pasăre neagră a zdruncinat convingerea milenară și a demonstrat fragilitatea cunoașterii empirice. De aici, Taleb numește Lebădă Neagră un eveniment foarte puțin probabil, pe care îl recunoaștem prin trei însușiri principale: raritatea, impactul extrem și faptul că, în ciuda neprevăzutului său, ne străduim să îi găsim explicații ulterioare prin care să ne convingem că a fost, de fapt, predictibil.

  Cartea pe care o țineți în mână pune sub o lupă critică orbirea noastră în fața aleatoriului și ambiția științifică de a măsura incertitudinea. În vreme ce inerția ne îndeamnă să ignorăm impactul unor evenimente semnificative, Taleb demonstrează că un mic număr de Lebede Negre pot explica aproape orice în lumea noastră.