Dialog despre ştiinţă şi religie

Colecție: Ştiinţă şi Religie

Anul apariției: 2007

Număr pagini: 256

Format: 13 × 20 cm

ISBN: 978-973-669-471-4

Dialog despre ştiinţă şi religie

Autor: Cătălin Mosoia

Ştiinţă şi Religie
Stoc epuizat
21,19 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
 • Titlu complet: ÎN DIALOG cu: G. Memelis, Şt. Trăuşan Matu, P. Clayton, B. Nicolescu, J. Staune, I. Chirilă, M. I. Stavinschi, I. Macri, A. Mosoia, S. A. Mihalache, G. Călina, W. Dancă, R. Poli, C. V. Negoiţă, G. F. R. Ellis, J. McGrath, M. Sunjic, R. J. Russell, J.-A. de Clermont, D. Alexander, W. Drees, E. Weislogel, R. Cole-Turner, T. Magnin, A. Jackelen, E. Marcus, J. van Breda, E. Solunca despre ŞTIINŢĂ ŞI RELIGIE


  Colecţia „Ştiinţă şi Religie“ se adresează
  tuturor celor care doresc să exploreze
  potenţialitatea unui nou sistem de valori fundat
  pe dialogul transdisciplinar între ştiinţă şi religie.


  Disponibilitatea părţilor care intră în discuţie are în esenţă o doză de optimism în sensul că fiecare doreşte un schimb de idei care până la urmă să construiască. Altfel, nu se mai poate spune că a fost vorba de un dialog ci de un schimb de replici asemănător celui între personajele din cel puţin două piese diferite. Chiar şi în acest caz extrem, un spectator al situaţiei ar putea înţelege mai mult decât de la fiecare în parte. În cazul prezentei încercări, cititorul are cel mai mult de câştigat.
  După schiţarea mai multor variante am considerat potrivit pentru acest volum de interviuri un acelaşi set de întrebări la care să răspundă teologi, oameni de ştiinţă şi filosofi. Pornind de la premisa că este vorba de un dialog între ştiinţă şi religie sau între religie şi ştiinţă, fiecare întrebare poate fi redusă la un singur cuvânt care o domină. Pe parcursul cărţii va apărea doar numărul corespunzător întrebării, cu excepţia locului de început unde apar integral.
  Intervievaţii provin din România, Italia, Australia, Franţa, SUA, Marea Britanie, Olanda, Africa de Sud şi reprezintă cu profesionalism cele două domenii ale cunoaşterii între care s-a iniţiat un dialog.