De la scop la realizare

Colecție: Cărţi Cheie

Titlu original: Full Steam Ahead!

Traducător: Sabina Dorneanu

Copertă: Dan Perjovschi, Dan Stanciu

Anul apariției: 2004

Număr pagini: 152

Format: 13 x 20 cm, broşat

ISBN: 973-669-068-7

De la scop la realizare

Autor: Ken Blanchard, Jesse Stoner

Cărţi Cheie
Stoc epuizat
15,41 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
 • "Cu toată viteza înainte!" Toţi cunoaştem această expresie rostită de căpitanii vapoarelor cu aburi atunci când motoarele funcţionau la capacitatea maximă. Transpusă în viaţa de zi cu zi, expresia a căpătat sensul de a şti clar ce scop ai de urmărit, cât este de important, cât eşti de hotărât să-l atingi. Când vaporul este de fapt o organizaţie, cei care stabilesc aceste lucruri sunt managerii. A conduce înseamnă a înainta într-o anumită direcţie. Această direcţie trebuie bine stabilită căci ea va reprezenta viziunea organizaţiei.
  Există organizaţii lipsite de viziune, altele au doar viziuni afişate pe pereţi. La fel se întâmplă şi cu oamenii.
  În cartea de faţă, autorii, specialişti renumiţi în consultanţă managerială, au abordat acest subiect complex şi l-au expus astfel încât să fie simplu de înţeles, concret şi uşor de aplicat. Informaţiile, rezultatul a peste 20 de ani de studiu şi de experienţă, sunt utile companiilor, departamentelor, familiilor şi chiar indivizilor.

  Ken Blanchard, co-fondator şi şef al serviciului d consiliere al Ken Blanchard Companies şi preşedinte al Fair Walk Leadership Center, este autor şi co-autor a peste treizeci de cărţi, printre care una dintre cele mai vândute lucrări din domeniul afacerilor din toate timpurile, Manager la minut (apărută la Curtea Veche Publishing, Bucureşti, 2001), şi al marilor best-seller-uri Raving fans, Gung Ho!, Whale Done! şi Emprowement Takes More Than a Minute. Având douăsprezece best-seller-uri până în acest moment, cărţile sale s-au vândut în peste 13 milioane de exemplare şi s-au tradus în 25 de limbi.
  Ken a dezvoltat şi Situational Leadership II, cel mai practic, eficient şi larg răspândit program pentru lideri care există pe piaţă la ora actuală. Ca vorbitor invitat, el a ţinut discursuri în faţa a numeroase întruniri ale companiilor din grupul Fortune 500 ca şi în faţa preşedinţilor de companii din întreaga lume.
  Ken mai ocupă şi un post de lector şi este membru de onoare în consiliul de administraţie al Univesităţii Cornell, unde şi-a susţinut şi doctoratul. A primit multe onoruri, inclusiv prestigiosul premiu al Consiliului Internaţional pentru Management McFelly, alăturându-se astfel unor nume de mare prestigiu cum sunt W. Edwards Deming şi Peter Drucker.
  Împreună cu soţia sa, Marjorie, şi cei doi copii, Scott şi Debbie, Ken activează în continuare în firma sa Ken Blanchard Companies, care îşi are sediul în San Diego, California.

  Jesse Stoner, preşedinte al Seapoint Center şi partener-consultant la Ken Blanchard Companies, este un expert în consultanţă foarte apreciat şi cu o experienţă foarte vastă, consilier executiv şi autor. În ultimii douăzeci de ani, obiectivul principal al activităţilor lui Jesse a fost acela de a ajuta organizaţiile să-şi creeze o viziune comună.
  Jesse a lucrat cu organizaţiile din întreaga lume, sprijinindu-le să-şi construiască o viziune convingătoare, să identifice strategiile necesare pentru a o formula şi să se asigure apoi că această viziune se transformă in realitate. A oferit, de asemenea, sprijin şi celor care lucrau la crearea unei viziuni personale. A lucrat în multe sectoare şi ramuri de activitate, în vânzări, în sectorul manufacturier, de agrement, în sănătate, în sectorul farmaceutic, în organizaţii guvernamentale, în educaţie şi în alte organizaţii nonprofit.
  Co-autoare a cărţii Creating Your Organisation\'s Future, un program care îi ajută pe angajaţi să dezvolte o viziune comună pentru echipa în care lucrează, pentru departamentul sau organizaţia lor, Jesse este, de asemenea, autoarea unor materiale pe tema muncii în echipă şi a numeroase articole de reviste.
  Jesse deşine un master în psiholgie şi un doctorat în dezvoltarea organizaţională obţinute la Universitatea din Massachusetts. În prezent trăieşte în Connecticut cu soţul şi copiii.