Cum supravieţuim în propria noastră familie

Colecție: Familia la Curtea Veche

Titlu original: Comment survivre à sa propre famille

Traducător: Monica Grădinaru

Copertă: Griffon and Swans Productions (www.griffon.ro)

Anul apariției: 2007

Număr pagini: 132

Format: 13×20 cm

ISBN: 978-973-669-451-6

Cum supravieţuim în propria noastră familie

Autor: Mony Elkaïm, Caroline Glorion

Familia la Curtea Veche
În stoc
15,41 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
  • Relaţiile dintre părinţi şi copii, dintre fraţi, dintre partenerii care formează un cuplu ajung uneori în situaţii asemănătoare, metaforic vorbind, cu o „uşă turnantă“: fiecare crede că el are dreptate şi celălalt greşeşte. Înţelegerea din familie sau cuplu se degradează cu timpul, provocând resentimente, suferinţe, conflicte.


    Psihoterapeutul de familie intervine asumându-şi rolul de „al treilea obiectiv“: el determină familia sau cuplul să iasă din cercul vicios, ajutându-l pe fiecare membru al acestora în parte să vadă situaţia dintr-o altă perspectivă, să preţuiască valorile care-l apropie de ceilalţi, să pună pe primul plan coeziunea familială.


    Pentru că toţi ne naştem, creştem, ne îndrăgostim, ne căsătorim, iubim, înşelăm, facem copii, divorţăm, plângem, uităm şi iertăm. Pentru că suntem singuri sau împreună, pentru că suntem părinţi sau copii, pentru că ne pasă de cine suntem, de cei din jur, şi mai ales pentru că fiecare  dintre noi are o familie pe care o iubeşte şi vrea să o protejeze.


    O colecţie intimă de sfaturi, probleme şi soluţii pentru fiecare membru al familiei; o familie cu adevărat fericită.