Cronos autodevorându-se... Angoasa putrefacţiei Memorii IV

Colecție: Istoria timpului prezent

Copertă: Dan Stanciu

Anul apariției: 2006

Număr pagini: 360

Format: 13 x 20 cm

ISBN: 973-669-292-2

Cronos autodevorându-se... Angoasa putrefacţiei Memorii IV

Autor: Dumitru Popescu

În stoc
25,05 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00

 • „Hotărât lucru, Dumitru Popescu nu poate sta departe de masa de scris. Dat fiind că personajul, în calitate de autor, are ce spune, e foarte bine.
  După câteva tentative interesante de-a lungul anilor ’90 (Vezi Am fost şi cioplitor de himere şi Elefanţii de porţelan...) deloc plictisitoare, Dumitru Popescu revine acum cu un proiect aparte: propriile memorii. Un om atât de apropiat de centrul puterii politice din Bucureştiul anilor ’60–’80, atât de apropiat lui N. Ceauşescu şi atât de avizat în privinţa priorităţilor propagandistice ale fostului regim nu putea lua o decizie mai înţeleaptă decât scrierea propriilor memorii.

  O precizare: formal D. P. nu scrie deloc rău, are o stăpânire a frazei şi un control asupra cuvintelor pe care mulţi dintre colegii politici de generaţie ai domniei sale şi le-au dorit aprins, fără a le atinge.

  Atmosfera, eşecurile, temerile sau reuşitele epocii Ceauşescu, toate sunt de urmărit în memoriile lui D. Popescu. Deseori supraadmirativ faţă de „cârmaci“, alteori lucid si ironic, D. Popescu rămâne un reper.

  Într-o istorie atât de complicată, un reper e foarte valoros.“

  Adrian Cioroianu