Crezul meu

Colecție: Inedit

Titlu original: En Esto Creo

Traducător: Simona Sora

Copertă: Done Stan

Anul apariției: 2005

Număr pagini: 312

Format: 13 x 20 cm

ISBN: 973-669-092-X

Crezul meu

Autor: Carlos Fuentes

În stoc
21,19 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
 • Memorii? Autobiografie? Jurnal? Confesiune? Ce este acest Crezul meu pe care ni-l propune Carlos Fuentes la vârsta bilanţurilor? Un cocteil din toate acestea şi totuşi altceva. Fãrã doar şi poate, patronul literelor mexicane ne aruncã o provocare sub forma unui „abecedar\" intim al gândurilor, meditaţiilor şi amintirilor sale de o viaţã. O carte-inventar sau o carte-promenadã prin crezurile unui scriitor, care debuteazã cu Amistad (Prietenie), Buñuel şi Cinema şi navigheazã prin arhipelagul literelor alfabetului pânã la Wittgenstein, Xenofobie, Zebrã şi Zürich. Un excurs demn de tradiţia lui Montaigne, dar care are îşi creeazã propriul vehicul original — o specie ineditã de autobiografie literarã.  „Crezul meu este indiscutabil genul de carte pe care cititorii îl îndrãgesc cel mai mult — personalã, idiosincraticã, mustind de anecdote proaspete şi citate ilustrative, bogatã în digresiuni, liricã, sexy, deopotrivã surprinzãtoare şi înţeleaptã.\"
  Michael Dirda, The Washington Post  „În Crezul meu, Carlos Fuentes exploreazã cu un talent strãlucit un alfabet al condiţiei umane, de la A la Z, de la artã la politicã, de la dragoste la moarte. Este o carte sclipitoare scrisã de un om ce aparţine incontestabil civilizaţiei autentice.\"
  Arthur Schlessinger, Jr.  „Alternând amintiri personale şi reflecţii politice, comentarii literare şi emoţii din cele mai intime, scriitorul mexican compune o singularã şi fascinantã biografie intelectualã, în care ne sunt livrate cheile vieţii şi operei sale.\"
  Magazine littéraire  „Eruditã, fermecãtoare, inteligentã, amuzantã şi adesea emoţionantã, aceastã carte are câte ceva din toate şi câte ceva pentru fiecare.\"

  Hugh Thomas