Cîte ceva despre Studii culturale

Colecție: Câte ceva despre

Titlu original: Introducing Cultural Studies

Traducător: Sabina Dorneanu

Copertă: originală

Anul apariției: 2001

Număr pagini: 176

Format: 13 x 20 cm, broşat

ISBN: 973-8120-62-4

Cîte ceva despre Studii culturale

Autor: Ziauddin Sardar, Borin Van Loon

În stoc
13,49 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
  • Pe masură ce înaintăm în noul mileniu, studiile culturale se anunţă ca o revoluţie academică majoră. Dar ce sunt, mai exact, studiile culturale şi cum este elaborată această \"disciplină\"? Ea pretinde a fi o non-disciplină - o abordare critică radicală pentru înţelegerea identităţii rasiale, naţionale, sociale şi de gen. Această carte oferă o călătorie pe terenul minat al acestui domeniu complex, care îşi are originea în Marea Britanie şi care migrează către Statele Unite, Canada, Franţa, Australia şi sudul Asiei, examinând ideile principalilor săi exponenţi şi furnizând informatii despre particularităţile acestor studii în întreaga lume. De la Gramsci la Raymond Williams, de la discursul postcolonial la politicile diasporei, de la feminism la teoria deviantei, de la tehnocultură şi mass-media la globalizare, volumul poate servi ca ghid al conceptelor esenţiale ale acestui fascinant domeniu. Este o lectură de bază pentru toţi cei preocupaţi de ritmul accelerat al culturilor vechi, noi şi al celor care sunt pe cale să se formeze.


    Ziauddin Sardar nu a fost solicitat să joace cricket pentru echipa Pakistanului. Aşadar, într-o încercare de a deveni un \"intelectual organic\", a ajuns scriitor, crainic şi critic cultural. A scris Cîte ceva despre Mohamed, Haos şi Matematică, Postmodernismul şi Celălalt, şi numeroase alte cărţi. Uneori ţine cursuri de politici ale ştiinţei şi tehnologiei la Universitatea Middlesex.


    Borin Van Loon pare să penduleze între sferele separate ale artei, filozofiei şi determinismului economic cu o uşurinţă alarmantă. După ce, de curînd, a regizat primul său film de lung metraj \"Eraserhead II - Revenge of the Pencil\", şi-a împărţit timpul între Los Angeles, Bangkok şi Saxmundham, având câteva proiecte incitante în plan. Înainte de a începe lucrul la noua sa producţie din ciclul \"The Ring\", se grăbeşte să-şi încheie romanul (de citit sau de scris?). El are de altfel o viaţă imaginară foarte bogată.