Cîte ceva despre minte şi creier

Colecție: Câte ceva despre

Titlu original: Introducing Mind and Brain

Traducător: Sabina Dorneanu

Copertă: originală

Anul apariției: 2004

Număr pagini: 176

Format: 13 x 20 cm, broşat

ISBN: 973-669-058-X

Cîte ceva despre minte şi creier

Autor: Angus Gellatly, Oscar Zarate

Stoc epuizat
13,49 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
  • Cîte ceva despre minte şi creier analizează un subiect profund şi misterios: cum reuşeşte ţesutul biologic din care este alcătuit creierul să dea naştere activităţilor pe care cultura noastră le numeşte "minte"? Cum ne permite acel kilogram şi jumătate de substanţă să admirăm un peisaj, apoi să ne amintim brusc că ne duceam la cumpărături, să ne întoarcem şi să ne îndreptăm spre supermarket?
    Această carte arată ce răspunsuri a găsit ştiinţa pentru a explica limbajul, memoria, atenţia, emoţiile şi vederea. Urmăreşte în timp evoluţia ideilor şi teoriilor referitoare la creier şi funcţionarea acestuia, pornind din Antichitate pînă în era scanărilor cerebrale.

    Angus Gellatly este în prezent şeful catedrei de psihologie de la Universitatea din Keele. El face cercetări în domeniul percepţiei vizuale şi al cogniţiei, iar cînd are timp, scrie literatură de ficţiune.

    Oscar Zarate
    a ilustrat Cîte ceva despre Freud, Stephen Hawking, Lenin, Mafia, Machiavelli, Teoria cuantică şi Melanie Klein. El a realizat de asemenea multe romane ilustrate de succes, printre care A Small Killing, care a cîştigat premiul Will Eisner pentru cel mai bun roman ilustrat al anului 1994, şi a editat It\'s Dark in London, un volum de povestiri ilustrate, publicat în 1996.