Cîte ceva despre conştiinţă

Colecție: Câte ceva despre

Titlu original: Introducing Consciousness

Traducător: Alexandra Borş

Anul apariției: 2004

Număr pagini: 176

Format: 13 x 20 cm, broşat

ISBN: 973-669-074-1

Cîte ceva despre conştiinţă

Autor: David Papineau, Howard Selina

Stoc epuizat
13,49 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
  • Misterul conştiinţei pare ultima frontieră a ştiinţei, provocarea supremă pentru savanţii zilelor noastre. Nu a fost găsită încă nici o explicaţie pentru sursa senzaţiilor şi a trăirilor noastre conştiente, deşi această enigmă i-a atras pe mai toţi marii gînditori ai lumii. Cartea de faţă este un ghid alcătuit cu maximă seriozitate al diverselor cercetări privind conştiinţa. Se porneşte de la explicarea originilor istorice ale problematicii relaţiei dintre minte şi materie şi sînt prezentate principalele dezbateri şi dileme din ultimele decenii privitoare la tema aceasta atît de spinoasă. Pe parcursul fascinantei călătorii prin filozofie, psihologie, biologie, fizică şi matematică, veţi întîlni argumentaţii ce apelează la fiinţe-zombi, la \"camera chinezească\", la extratereştri, la \"fantoma din maşină\" sau \"pisica lui Schrodinger\". Este o prezentare ideală pentru oricine vrea să afle ce se întîmplă astăzi cu \"conştiinţa\" şi care sînt teoriile ce explică funcţionarea sa.

    David Papineau şi-a făcut studiile în Trinidad, Anglia şi Africa de Sud. Este licenţiat în matematică şi filozofie şi a ţinut cursuri la Reading University, Macquarie University, Sydney, Birkbeck College, Londra şi Cambridge University. În prezent, este profesor de filozofie la King\'s College, Londra.
    Printre lucrările sale se numără: For Science in the Social Sciences (1978), Theory and Meaning (1979), Reality and Representation (1987), Philosophical Naturalism (1993), Thinking about Consciousness (2001).

    Howard Selina a studiat pictura la St. Martins şi Royal Academy. Lucrează în Londra ca pictor şi desenator. A avut expoziţii organizate în Londra şi străinătate.