Cîte ceva despre Buddha

Colecție: Câte ceva despre

Titlu original: Introducing Buddha

Traducător: Cătălin Constantin

Copertă: originală

Anul apariției: 2004

Număr pagini: 176

Format: 13 x 20 cm, broşat

ISBN: 973-669-051-2

Cîte ceva despre Buddha

Autor: Jane Hope, Borin Van Loon

Stoc epuizat
13,49 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
  • Meditaţie, Karma, Tao, Zen, Tantra, Nirvana - iată doar cîteva dintre multele concepte budiste care au pătruns în cultura occidentală şi care, de cele mai multe ori, sînt greşit înţelese. Ce este religia budistă, atît de vastă şi de complexă, ţesută din întrepătrunderea civilizaţiilor asiatice, din India pînă în regiunile himalayene, China, Vietnam, Coreea şi Japonia? Care este istoria sa şi cum se manifestă varietatea practicilor sale? Autoarea Jane Hope, adeptă a budismului, arată că iluminarea, ţelul ultim al acestei practici, ţine de trăirea individuală a adevărului şi de învăţătura transmisă de la maestru la discipol. Cartea dezvăluie acest traseu iniţiatic printr-o bogată colecţie de povestiri şi explică practicile meditaţiei. Cititorul îşi mai poate lămuri de aici rolul budismului în Asia modernă şi în ce constă influenţa lui crescîndă asupra gîndirii occidentale.

    Jane Hope s-a născut în 1945, în America. După ce a obţinut o diplomă de bele-arte, s-a ocupat de teatrul alternativ. În anii '70 a devenit discipol al marelui maestru tibetan Chogyam Trungpa Rinpoche şi e unul dintre membrii fondatori ai centrului de meditaţie şi studii budiste Dharmadhatu din Londra. În ultimii 50 de ani a ţinut conferinţe despre meditaţie exclusiv în America de Nord şi Europa, iar acum lucrează în calitate de consilier pentru cei care au suferit grave pierderi.

    La vîrsta lui, Borin Van Loon, ilustrator de ocazie pentru cei cu stare, ar trebui să ştie mai multe. Artistul, originar din Suffolk, a lucrat de-a lungul timpului pentru numeroase persoane particulare şi reviste de public, a ilustrat mai multe cărţi, printre care prezentările despre Dickens şi despre genetică. A creat de asemenea un bizar colaj de benzi desenate ce se tot dezvoltă pe măsură ce noi vorbim. Merită să spunem că întrebarea pe care şi-o pune cel mai des artistul atunci cînd stă relaxat în spaţiosul său studio, dotat cu aer condiţionat, cu draperii de mătase şi decorat cu tablouri ale maeştrilor flamanzi şi cu picturi de Magritte, e următoarea: \"Cînd ai de gînd să-ţi iei o slujbă ca lumea?\"