Acum citești
Top 10 cărți ficțiune | Vezi recomandările noastre

Top 10 cărți ficțiune | Vezi recomandările noastre

Ești în căutarea unor cărți de citit care să te captiveze cu fiecare pagină parcursă? Ficțiunea este un gen literar potrivit pentru această dorință de lectură, mai ales că se regăseşte ușor în categoria de cărți de vacanță.

Cu rădăcini încă din Antichitate, prin popularele epopee sau odisee, ficțiunea modernă vine cu o varietate de titluri care dezvoltă capacitatea umană de gândire imaginativă. Vei pătrunde, astfel, în lumi cu intrigi și deznodăminte fascinante. Prin urmare, ți-am pregătit un top cărți ficțiune. Sperăm să descoperi titluri captivante și să te bucuri de lectură, oriunde ai fi!

Cele mai bune cărți ficțiune de citit

Literatura de ficțiune conține cadre imaginare ce se integrează, în funcție de stilul de scriere al fiecărui autor, cu aspecte din lumea reală.

Literatura de ficțiune poate fi complet sau parțial neadevărată. Chiar și cu aceste caracteristici, cărțile de ficțiune sunt mereu la mare căutare, deoarece provoacă cititorii să depășească granițele realității și să se aventureze într-o altă lume. O lume în care pot descoperi un alt mod de gândire sau de viață. Așadar, cărțile de ficțiune au marele beneficiu de a te destinde total, acasă sau în vacanță, dar și de a apela la puterea propriei imaginații.

Să găsești cele mai bune cărți de ficțiune poate fi destul de dificil. Asta pentru că vei găsi foarte multe titluri interesante de la autori celebri, dar și de la autori talentați mai puțin cunoscuți publicului larg.

Top 10 cărți de ficțiune de la editura Curtea Veche

La editura Curtea Veche, vei putea descoperi literatură de ficțiune pentru toate preferințele. Pentru a-ți ușura căutările, descoperă un top 10 cărți de ficțiune pe care să le citești. Unele sunt cărți bestseller care au făcut înconjurul lumii!

Regatul pustiu – Kira Jane Buxton

Kira Jane Buxton este o tânără autoare de origine americană ce are în ogradă câini, pisici, ciori și câțiva colibri. Fiind iubitoare de animale, Regatul pustiu – primul său roman – este despre un cioroi domesticit care iubește mâncarea fast-food, fotbalul american sau știe cum să treacă peste provocările de pe rețeaua amoroasă Tinder. Altfel spus, cioroiul S.T. are o personalitate umană.

Cu ce îl vor ajuta oare toate acestea la venirea apocalipsei când oamenii se vor transforma în zombi? Rămâne să descoperi în paginile surprinzătoare și nostime ale cărții.

După sfârșit  – Adrian Sângeorzan

Așa cum deja ne-a obișnuit, Adrian Sângeorzan vine cu o abordare diferită de literatură inspirată din propriile sale experiențe și imaginații. În fond, pasiunea medicului ginecolog pentru filosofia umană și rolul oamenilor în acest Univers este mai mult decât evidentă.

Cartea Dupa sfarsit este despre limita dintre realitate și fantastic. Te trece prin toate întrebările existențiale ale vieții. O lectură incitantă prin care vei afla că, „după sfârșit”, mai urmează întotdeauna și altceva.

Barracuda forever – Pascal Ruter

Fostul boxer Napoleon Veselie se hotărăște să divorțeze. La „doar” 85 de ani, își propune să înceapă o nouă viață. Nu singur, ci cu Leonard Veselie. Lor li se mai alătură și un câine cel puțin la fel de aventuros precum cei doi. Cu acest trio, toate lucrurile o iau razna.

Acestea sunt ingredientele principale din Barracuda forever în care autorul parizian Pascal Ruter a creat personaje năstrușnice într-o poveste amuzantă și melancolică. O carte-fenomen!

Mama câinelui – Pavlos Matesis

Mama cainelui este o ficțiune istorică din timpul celui de-al Doilea Război Mondial unde un orășel grecesc se luptă să supraviețuiască. Peisajele copleșitoare, cu foamete, mizerie și sărăcie, se continuă cu povestea și imaginația frumoasă a unei fetițe pe nume Raraou.

Oare ce rămâne în urma evenimentelor istorice de o asemenea anvergură și de ce sunt în stare oamenii pentru a supraviețui?

Citește cum sa-ti formezi o gandire critica. Pune accent pe dezvoltarea ta personală în contextul unei societăți din ce în ce mai complicate!

Mă gândesc să-i pun capăt – Ian Reid

Ma gandesc sa-i pun capat, romanul de debut al scriitorului canadian Ian Reid, are toate elementele unei cărți de ficțiune bestseller. De altfel, există și o adaptare ecranizată. Ian Reid sintetizează și pune în scenele romanului său multe frici, precum singurătatea, întunericul sau claustrofobia, trăite în copilărie.

Cea mai complicată relație? Cea cu noi înșine. Un thriller psihologic cu multe enigme care te vor debusola de la început până la sfârșit. Pregătește-te să descoperi fiecare pagină cu sufletul la gură.

Viscolul – Vladimir Sorokin

Romanul Viscolul te va surprinde prin creativitatea scriitorului rus Vladimir Sorokin. Format în scena underground a literaturii moscovite, cărțile sale contemporane sunt acum foarte apreciate la nivel internațional.

Acesta a construit o poveste science-fiction într-o Rusie înzăpezită în care doctorul Platon Ilici Garin și cărăușul Kozma pornesc la drum. Care este misiunea lor și ce personaje stranii întâlnesc aceștia spre destinația lor finală? Te invităm să iei parte la povestea misterioasă a lui Sorokin în care viscolul atinge dimensiuni nebănuite.

Tărâmul celor fără umbră – Hasan Ali Toptaș

Toptaș este un scriitor de origine turcă înzestrat cu flerul de a scrie misterios și captivant.

Taramul celor fara de umbra este o narațiune postmodernă despre un sat din Anatolia uitat de lume. Disparițiile misterioase creează spaimă în toată așezarea. Un bărbier dispărut reapare după ceva timp fără să știe, însă, pe unde a fost. Locuitorii sunt terifiați și o iau razna. Muhtarul și străjerul satului caută vinovatul și, în cele din urmă, îl găsesc. Este un personaj bizar, dar oare el să fie responsabil de teroarea satului?

Articol recomandat
Volume semnate de celebritati

H(a)ppy – Nicola Barker

Câștigător al prestigiosului premiu Goldsmiths în anul 2017. Tot atunci, romanul a fost considerat cartea anului de publicații renumite, precum The Guardian sau The Telegraph.

Nicola Barker are talentul de a scrie despre oameni și situații neobișnuite. Happy este o poveste post-apocaliptică dintr-un viitor îndepărtat. Un viitor în care oamenii sunt, așa cum o spune și titlul cărții, fericiți. Natural sau intervine obligativitatea Sistemului? Forța cuvintelor și aforismele sunt cu adevărat remarcabile în acest roman.

Matrix – Lauren Groff

Matrix este un roman de ficțiune istorică inspirator în care puterea feminină se regăsește de la început până la sfârșit.

Marie, o bastardă la curtea regală franceză, este trimisă în Anglia pentru a se ocupa de o mănăstire aflată în paragină. După ce o reconstruiește din temelii, Marie devine stareță. Între timp, abația devine una prosperă. Să fie o dorință mascată de putere sau, pur și simplu, devotamentul față de aproape și de măicuțele care trăiesc aici? O lectură captivantă și de actualitate care nu ar trebui să lipsescă din lista de cărți de ficțiune.

Suntem deja uitarea ce vom fi – Héctor Abad Faciolince

Literatura columbiană este reprezentată excelent de scriitorul Héctor Abad Faciolince, născut și crescut în celebrul oraș Medellín.

În paginile cărții Suntem deja uitarea ce vom fi, realitatea și ficțiunea sunt posibile prin felul unic în care autorul povestește întâmplări și memorii cutremurătoare din viața sa și a familiei sale. Inteligența scrierii ajută ca acestea să fie percepute aparte de cititor. Pagină cu pagină, vei putea lua parte la dramele prin care Medellín și-a făcut un nume în istoria Americii Latine și nu numai.

Cauți un e-book captivant? Descoperă carti in format digital de la editura Curtea Veche!

Cărțile de ficțiune reușesc să cuprindă tematici interesante, mai mult sau mai puțin sensibile pentru cititor. Chiar dacă la baza scrierii lor stă puterea imaginației, literatura de ficțiune oferă și destule perspective asupra realității. Acum nu-ți mai rămâne decât să achiziționezi cărți bune de citit de la editura Curtea Veche!

Sursa foto: Shutterstock, editura Curtea Veche 

| Vezi recomandările noastre

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus