Acum citești
Cărțile lui Napoleon Hill, un autentic ghid despre puterea de convingere și calea spre succes

Cărțile lui Napoleon Hill, un autentic ghid despre puterea de convingere și calea spre succes

Curajul. Puterea de convingere. Principiile libertății. Cunoașterea. Legea succesului. Încredere în sine. Pot părea simple cuvinte, însă fiecare dintre ele, arată esența vieții. A vieții mele. Sau poate a vieții tale. A drumului spre ceea ce numim success. A dorinței de a evolua.

Am stat de vorbă cu oameni care mărturiseau aproape resemnați că nu știu cum să iasă din carapacea în care și-au construit viața. A felului în care se derulează fiecare moment. Le lipsea cu desăvârșire acea nebunie frumoasă, acea putere de convingere, acea dorință a de porni de la zero, schimbându-și total existența. Este greu, însă nu imposibil! Uneori, experiența altora, povestea lor, pot deschide, paradoxal, noi orizontori și pentru noi. Ne pot încuraja, dar mai ales ne pot provoca să ieșim din zona noastră de confort.

Fiecare dorește să-și schimbe viața, să ia cele mai bune decizii, atât în viața personală, cât și în cea profesională. Ce ne oprește însă să ne atingem scopurile? Ce ne trage înapoi? Cum ne recuperăm puterea de convingere și care este adevărata cale spre succes.

Cărțile lui Napoleon Hill – pe care le găsiți la editura Curtea Veche Publishing – ne arătă că dorința de a reuși în viață se bazează pe câțiva piloni importanți ai minții nostre.
Cărțile lui reprezintă un ghid autentic pentru a ne schimba viața, în orice punct ne-am afla și oricâte dileme am avea în legătură cu existența noastră.

Fiecare om are ceva de vândut. Unii oferă bunuri şi servicii, alţii o idee sau un vis. Unii îşi scot la vânzare întreaga personalitate, alţii un punct de vedere care să fie înţeles de ceilalţi. Reuşita fiecăruia depinde de capacitatea sa de convingere.

Puterea de convingere – de Napoleon Hill

Dacă nu ai aflat până acum, îți spun că ,,Puterea de convingere” este una dintre cele mai vândute cărţi din secolul XX. Metodele fascinante ale lui Napoleon Hill au ajutat nenumăraţi oameni să-şi recapete încrederea în sine, să-şi descopere şi să-şi stăpânească capacitățile mentale, să-şi cultive dorinţa de a reuşi în viaţă, şi totul numai folosind arta convingerii.

Cum putem să preluăm controlul asupra minţii noastre? Ce trebuie să facem ca să ne menţinem entuziaşti, să ne cultivăm abilităţile de negociere şi să ne sporim capacitatea de a face prezentări convingătoare? Iată întrebările la care cartea de față oferă răspunsuri simple și practice.

Așadar, puterea de convingere arată, în termeni foarte limpezi, că principiile succesului, aşa cum au fost ele postulate de Hill, pot avea o influenţă directă asupra capacităţii noastre de a fi convingători şi de a vinde. Bazată pe multe dintre materialele autorului, publicate sau nu anterior, această carte prezintă punctual conceptele pe care Hill le va relua într-o bună parte din bestsellerurile sale.

Calea spre succes – SFATURI NEPIERITOARE PENTRU ZILELE NOASTRE, de Napoleon Hill

Am putea spune că primul sistem GPS a fost inventat cu zeci de ani în urmă, chiar de Napoleon Hill. Este vorba despre cartea de faţă, constând într-un set de repere prin intermediul cărora discipolii autorului au găsit calea spre succes.

Când, în 1908, Andrew Carnegie, fondatorul U.S. Steel, i-a vorbit prima oară lui Napoleon Hill despre elaborarea unei filozofii a succesului, primul lucru pe care l-a făcut tânărul a fost să fugă la bibliotecă pentru a afla ce înseamnă cuvântul „filozofie“. Apoi și-a făcut din asta un scop în viață. Motivat de venerația pe care o avea față de personalitățile timpului său – oameni care reușiseră pe cont propriu –, Napoleon Hill și‑a construit o operă făcând cunoscute lumii secretele succesului lor.

Simplitatea acestor principii, precum și faptul că după mai bine de un secol rămân încă valabile, ne demonstrează caracterul lor esențial. Urmează-le dacă te simți rătăcit în hățișul propriei vieți și transformă-le în repere care să te orienteze pe calea spre succes.

Articol recomandat
carte despre coaching

Legea succesului, de Napoleon Hill

Sămânța succesului a fost sădită în fiecare dintre noi. Este un adevăar pe care nu-l putem contesta. Numai că pentru a rodi, trebuie îngrijită corespunzător. Este convingerea lui NAPOLEON HILL, una dintre figurile fondatoare ale domeniului dezvoltării personale, care și-a dedicat cariera descătușării potențialului din oamenii de rând.

Cursul de față, pe care l-a scris în 1928 la îndemnul magnatului Andrew Carnegie, este o fascinantă călătorie ascendentă spre succes, structurată în cincisprezece trepte.
Fiecare dintre ele este gândită ca o lecție care să îl ajute pe cititor să se întoarcă spre sine cu sinceritate și să își dezvolte acele calități și obiceiuri care îl pot conduce spre realizarea materială și împlinirea personală.

Secretul libertății DIAVOLUL PĂCĂLIT, de Napoleon Hill

Dacă luăm drept realitate ceea ce are un anumit efect asupra noastră, atunci putem spune că Diavolul este cât se poate de real. Potrivit lui Hill, el este responsabil pentru toate gândurile, sentimentele și atitudinile noastre dăunătoare. Odată conștientizat acest lucru, ne eli-berăm și putem îmbrățișa credința în bine.

În urmă cu opt decenii, când a fost scrisă, lectura cărții ar fi zguduit prea tare moravurile vremii, motiv pentru care a fost publicată abia în anul 2011. În prezent, volumul aduce în prim-plan exact confruntarea de care avem nevoie pentru a ne opune răului din viața noastră.
Fascinantă și provocatoare, această carte ne arată cum să ne creăm propria cale spre succes, armonie și împlinire personală într-o lume dominată de incertitudine și frică.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus