Acum citești
Cum arată LUMEA DE MÂINE și ce urmează după pandemie? O analiză la cald despre realitatea de AZI și PLANURILE de ieri

Cum arată LUMEA DE MÂINE și ce urmează după pandemie? O analiză la cald despre realitatea de AZI și PLANURILE de ieri

Anul 2020. Un început de an în care fiecare dintre noi își făcuse deja planurile. Ne plătisem vacanțele de la sfârșitul lui iulie, speram să ne schimbăm locul de muncă, iar unii își tocmiseră nunțile. Aveam sau credeam că avem totul pus la punct, căci știți și voi, omului îi trebuie să aibă totul rânduit.

Nu a fost să fie deloc așa și cineva acolo Sus avea alte planuri cu noi și cu viețile noastre. Luna martie avea să fie luna în care epidemia de COVID-19 reașeza din temelii felul nostru de a trăi și de a gândi.

Ne-am trezit dintr-o dată captivi în propria viață, lucrând de acasă fără a mai putea interacționa cu colegii, cu oamenii dragi, ne-am trezit fără planuri pentru ziua de mâine, prinși între restricții și vise, între dorința de a călători și teama permanentă, între bucuria de a-i vedea pe cei dragi și încercarea de a-i proteja, distanțându-ne de ei.

Trăim o altfel de viață. O altfel de lume. Alte perspective. Alte temeri. Altă viziune asupra vieții. Alte modalități de a înțelege libertatea. Aceleași fețe, dar cu siguranță, alte măști!


„Lumea de mâine. Ce urmează după pandemie?” – publicată la editura Curtea Veche Publishing – este o carte care, cu siguranță, ajută la găsirea unor răspunsuri sau la limpezirea gândurilor în ceea ce privește această perioadă de pandemie, punând accentul pe ceea ce va urma.

Chiar așa, cum arată lumea de mâine? Ce credeți că urmează după această pandemie care ne-a schimbat tuturor existența?

43 de experți și o prognoză articulată a lumii post-pandemie

Think tank-ul New Strategy Center aduce împreună 43 de experți din geopolitică, economie, diplomație, securitate și apărare într-un demers de analiză la cald, din autoizolare, a situației mondiale actuale și de prognoză articulată a lumii post-pandemie.

O carte curajoasă din multiple puncte de vedere, „Lumea de mâine. Ce urmează după pandemie?” a fost scrisă și editată în autoizolare, fiind o prognoză lucidă, bazată pe fapte și o subiectivitate asumată, care oferă perspective multiple asupra situației în care ne aflăm.

Fost ambasador al Germaniei în SUA: ,,Este o dovadă de curaj să scrii atât de cuprinzător pe o temă care este încă, în mare măsură, o «ţintă mişcătoare»”

După cum observă în prefață Wolfgang Ischinger, fost ambasador al Germaniei în SUA și președinte al Conferinței de Securitate de la München, „este o dovadă de curaj să scrii atât de cuprinzător pe o temă care este încă, în mare măsură, o «ţintă mişcătoare». De aceea, inițiativa este cu atât mai valoroasă cu cât le oferă decidenţilor diferite unghiuri de abordare, avertizări timpurii şi recomandări de acţiune politică“.

Situat la granița dintre studiu academic, eseu și publicistică, volumul reunește contribuții variate din domenii cruciale pentru avansarea lumii întregi pe drumul deschis de pandemia de COVID-19. Ideile variate, tonul polemic și, adeseori, chiar diferența de opinie dintre autori invită la reflecție în vederea readaptării necesare la noua ordine mondială.

O carte despre pandemie, într-un timp record!

,,Acest volum reprezintă o noutate din cel puţin două puncte de vedere. În primul rând, prin temeritatea efortului cu care surprinde esenţa dramatică a profundelor transformări generate de pandemia de COVID-19 şi imaginează cum ar putea arăta viitorul post-criză văzut chiar din ochiul furtunii, în momentele sale de vârf. În al
doilea rând, deoarece, prin forţa împrejurărilor şi pentru a-şi păstra relevanţa, produsul pe care îl prezentăm acum cititorilor s-a realizat într-un timp record faţă de standardele editoriale obişnuite – practic în doar două luni”, se precizează în cuvântul editorilor din cartea publicată la editura Curtea Veche Publishing.

Sorin Ducaru: „Lumea de mâine nu ar fi fost oricum la fel cu cea de ieri”

Articol recomandat
carti despre leadership

Sorin Ducaru, director al Centrului Satelitar al UE și președinte de onoare al Consiliului Științific al New Strategy Center, ne atrage atenția asupra faptului că „lumea de mâine nu ar fi fost oricum la fel cu cea de ieri, datorită numeroaselor schimbări prefigurate de mega-tendințele conturate clar la începutul noului mileniu. Șocul sau șocurile pandemiei nu fac decât să amplifice, să accelereze și, eventual, să ajusteze direcțiile și efectele acestor mega-tendințe și să ne activeze reflexele de adaptare și supraviețuire“.

Colecția de eseuri este coordonată de Olivia Toderean, diplomat cu activitate academică și fost cadru universitar, ambasadorul Sergiu Celac, președintele de onoare al New Strategy Center, și George Scutaru, director general al New Strategy Center și fost consilier prezidențial.

Aceștia semnează la rândul lor texte în cadrul volumului, alături de numeroase alte nume importante, printre care: ambasadorii foști miniștri Lazăr Comănescu, Cristian Diaconescu, Mihnea Motoc, profesorii Daniel Dăianu și Vasile Dâncu, generalii în rezervă James Everard și Viktor Hvozd, precum și voci ale societății civile, cum ar fi specialista în comunicare Mihaela Nicola sau experta în combaterea știrilor false și a dezinformării Alina Bârgăoanu.

Postfața volumului este semnată de prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române. Dintre autori, 16 sunt reprezentanți ai mediilor academice și de think tank din SUA, Marea Britanie, Germania, Italia, Norvegia, Ucraina, Turcia și Republica Moldova.

Volumul continuă seria de publicații editate în cadrul parteneriatului dintre New Strategy Center și Curtea Veche Publishing, inițiat în 2019 cu titlul „Lumea în pericol. Germania și Europa în vremuri nesigure”, carte semnată de Wolfgang Ischinger, prima traducere a volumului într-o limbă străină.

Așadar, te invităm să citești cartea, să descoperi părerea unor oameni avizați în diverse domenii în ceea ce privește boala care a schimbat soarta planetei și să ne împărtășești și tu ce crezi că urmează după pandemie. Să avem zile ușoare și lumea de mâine să ne surprindă cu lucruri bune!

Volumul „Lumea de mâine. Ce urmează după pandemie?” este disponibil pe curteaveche.ro și în librăriile din țară.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus