Acum citești
Tu ce preferi: să ai bani sau să ai clasă?

Tu ce preferi: să ai bani sau să ai clasă?

Ți-ar plăcea să faci un training care să te ajute să te dezvolți, să comunici mai bine, să iei decizii eficiente? Totuși, un training bun presupune o investiție de timp și energie pe care nu o ai acum. Ei bine, o soluție ar fi să înlocuiești trainingul cu o carte care să te învețe același lucruri, în timpul și ritmul decis de tine.

De asemenea, la carte poți reveni de fiecare dată când dorești. Cartea Cum să devii remarcabil, publicată la Curtea Veche Publishing, rezumă materialul de training propus de Dale Carnegie, cel mai cunoscut program de formare american.

Ce înseamnă, de fapt, admirația?

Oamenii lucrează cu oameni și se lasă influențați de alți oameni, indiferent de domeniul în care activează. Cel mai ușor ne lăsăm influențați de oamenii pe care îi admirăm. Cu toții știm ce înseamnă admirația, iar unii oameni o stârnesc pentru că se prezintă bine în orice situație, alții pentru că pur și simplu au ceva ieșit din comun, ceva remarcabil.

Ai putea și tu găsi în tine însuți acea resursă care te face să ai clasă și să dai clasă. Ceea ce numim „a avea clasă” face diferența între un individ și un altul, între doi posibili parteneri de viață sau între doi posibili parteneri de afaceri.

Cartea conține câteva rețete practice pentru a facilita accesul la ceea ce este autentic în fiecare dintre noi. Aceste lecții, ușor de pus în practică, sunt destinate tuturor celor interesați de autoperfecționare.

Ce înseamnă a fi remarcabil?

Relaxați-vă și odiniți-vă! Concentrați-vă pe ceea ce puteți face bine și pe partea de plăcere din sarcina din fața voastră! Creați legături cu ceilalți, ascultându-i cu atenție! Zâmbiți cu încredere! Fiți răbdător cu cei care nu vă împărtășesc ideile sau entuziasmul! Asumați-vă responsabilitatea totală atunci când ceva nu iese cum a fost plănuit!

Dacă greșiți, admiteți imediat acest aspect, subliniind acest lucru! Nu vă vindeți ieftin! Nu vă plângeți de situație! Nu îi criticați pe ceilalți!

Începeți comunicarea cu fraze deschise, care le pot da celorlalți ocazia să se exprime, ca de exemplu: „Există ceva despre care trebuie să mă informați?”

Evitați confruntarea, iar dacă ea nu poate fi evitată, oferiți-i mereu celuilalt ocazia să se retragă într-un mod onorabil. Încurajați schimbările pozitive, prin întrebări eficiente și ascultarea activă!

Ce preferă oamenii: să facă bani sau să fie remarcabili?

Aceste sfaturi nu presupun muncă și efort susținut, ci, mai degrabă, schimbarea atitudinii. Adică, printr-un minim efort de atenție, poți obține avantaje pentru care altfel poate ai fi muncit până la extenuare. Totuși, această carte-training nu este despre eficiență și despre succes, ci despre ceva mai plăcut și mai profund în același timp: despre a fi remarcabil.

Articol recomandat
"Inconfortabil", de A.J. Bond

În ziua de azi, identitatea este cel mai de preț bun al fiecăruia dintre noi. Dorința cea mai mare a oamenilor, mai mare decât aceea de a face bani, este să fie recunoscuți pentru ceea ce fac. Banii sunt importanți în măsura în care ei pot contribui la păstrarea și consolidarea identității.

A fi recunoscut ca un individ unic, irepetabil și autentic este o calitate extrem de importantă atât în viața profesională, cât și în cea personală. Dar această recunoaștere vine cel mai adesea nu pentru ceea ce faci, ci pentru modul în care faci, pentru sentimentul pe care prezența ta îl generează în ceilalți.

Fiecare dintre noi am intrat în contact cu zeci de profesori, de medici, de instalatori, de șoferi, de vânzători. De amintit, ni-i amintim cu drag pe cei care fac lucrurile în mod remarcabil. Adeseori, această abilitate este efectul unui echilibru eficient între viața interioară și viața exterioară a individului. Partea bună este că odată obținut acest echilibru, el va juca de fiecare dată în favoare voastră în relațiile cu ceilalți, ba chiar și în relația cu sine.

Așadar, a fi remarcabil se învață zi de zi, puțin câte puțin. Nu există o formulă magică care să te transforme într-o persoană de neuitat. Dimpotrivă, ține de respectul tău față de ceilalți, de carismă, dar și de felul în care comunici și empatizezi cu oamenii din jurul tău. Sună bine, nu? Află mai multe despre secretul de a fi remarcabil și începe cu cartea lui Dale Carnegie!

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus