Călătorii în infern

Colecție: In afara colecțiilor

Titlu original: Pokoli történetek

Traducător: Carina Deak

Copertă: Griffon and Swans (www.griffon.ro)

Anul apariției: 2009

Număr pagini: 280

Format: 16×23,5 cm

ISBN: 978-973-669-861-3

Călătorii în infern

Autor: Tvrtko Vujity

În stoc
25,05 Lei

Comenzi telefonice:
021 222 25 36 / 0744 369 721
Interval orar: 9:00 - 17:00
 • Infernul continuă să existe într-o lume în care democraţia şi imaginea cosmetizată a unei prospere societăţi moderne conturează o realitate aproape idilică. Se ascunde sub masca deşertului Saharei, iese la iveală de sub munţii de gunoi din Pakistan şi de sub rănile sângerânde ale bolnavilor de lepră din Etiopia, se întrevede printre textele propagandistice din Coreea de Nord sau dincolo de ruinele contaminate de radiaţii ale Cernobîlului.


  Volumul de reportaje Călătorii în infern este o carte-oglindă a unor realităţi crude şi dureroase cu care suntem contemporani, o enciclopedie a locurilor în care nimeni nu şi-ar dori să se afle şi a martirilor care suferă în tăcere.


   


   


  Tvrtko Vujity s-a născut în 1972, în oraşul Pécs din sud-vestul Ungariei. Mama sa a fost profesoară, iar tatăl miner. După absolvirea liceului în oraşul natal, a studiat jurnalistica în Statele Unite, la Secţia de comunicare a Universităţii Miami. A lucrat la diferite cotidiene, la Radio Ungaria şi la Televiziunea Maghiară. Reportajele sale sunt adesea preluate de către posturi internaţionale de televiziune. Filmul despre prizonierul de război întors acasă a fost difuzat, parţial sau integral, în peste 121 de ţări. Tvrtko Vujity este deseori invitat să conferenţieze atât la universităţi din ţară, cât şi din străinătate.


  Pentru reportajele sale i s-au decernat numeroase premii.


  Tvrtko Vujity a fost consulul oficial în Ungaria (2003-2007) al campaniei Uniunii Europene împotriva discriminării; în concursul „Pécs 2010 — capitală culturală europeană“ a fost principalul susţinător al campaniei de promovare a oraşului Pécs. După câştigarea acestui concurs, ziaristul a devenit unul dintre ambasadorii oraşului său natal.


  De ani de zile, Tvrtko se foloseşte de renumele său profesional în scopuri caritabile. După prezentarea filmelor sale, prin intermediul a diferite organizaţii de întrajutorare aproape un milion de dolari au ajuns la cei sărmani. A înfiinţat împreună cu soţia sa, folosind profitul obţinut din vânzarea cărţilor lui, Premiul Eroului Obişnuit, distincţie decernată în luna decembrie a fiecărui an împreună cu o sumă de bani semnificativă.


  Până acum, în Ungaria i-au fost publicate nouă volume, care s-au vândut în aproape 750 000 de exemplare. Cărţile seriei Povestiri diabolice — Povestiri angelice au fost traduse în diferite limbi, obţinând succese în mai multe ţări. Călătorii în infern este primul volum tradus în limba română.


  Tvrtko Vujity este căsătorit cu Gyöngyi Zsolnay, celebră jucătoare de baschet, selecţionată în echipa naţională a Ungariei de 110 ori şi câştigătoare a zece trofee naţionale. Au doi copii: Benjamin Vujity-Zsolnay (n. 2002) şi Barnabas Vujity-Zsolnay (n. 2003).