Curtea Veche Publishing anunță o premieră națională – pentru prima oară, un autor român de cărți pentru copii este tradus în 9 limbi din 13 țări și de pe 3 continente. Portugalia este țara unde tocmai ce au fost vândute drepturile de publicare pentru Seria Țup – anunț făcut în premieră la Târgul de carte Bookfest.

Un fenomen foarte popular în rândul copiilor și părinților din România, Aventurile lui Țup de Alex Donovici este prima serie internațională de cărți pentru copii de la un autor român și poartă peste hotare povești pline de empatie cu faimosul pui de ciocârlie, care explică pe înțelesul copiilor teme importante precum dizabilitatea, stima de sine, încălzirea globală sau alimentația sănătoasă.

Seria de cărți face parte din colecția Poveștile Cristinei, ce include 17 titluri semnate atât de Alex, cât și de Cristina Donovici. Performanța este extraordinară cu atât mai mult cu cât au trecut abia 4 ani de la apariția primei cărți din colecție. În 2021, cei doi s-au aflat în top 3 cei mai citiți autori de cărți pentru copii din România, iar Alex Donovici a fost cel mai citit autor român de la Curtea Veche Publishing, depășind nume grele.

Cea mai recentă carte a lui Alex – Învățătorii de Grijă. Salvatorii – apărută în februarie 2022, este începutul unei noi serii care prin portretizarea relației dintre oameni și animale îi învață pe copiii cu vârste între 5 și 12 ani despre misiunea fiecărui suflet pe lume, despre prietenie și despre importanța educației pentru obiceiuri sănătoase.

Seria Țup, închipuită de Alex Donovici și minunat ilustrată de Stela Damaschin-Popa, este una dintre cele mai populare serii de cărți pentru copii de la noi. Aventurile micii ciocărlii cu picioarele prea scurte si fără aripi, dar cu un suflet mare, sunt rezultatul dragostei unui tată pentru fiica sa. Inspirat de o poveste reală, Alex a încercat să le vorbească copiilor de astăzi pe limba lor, exact așa cum o face și cu propria fiică zi de zi.

Începând din 2021, Aventurile lui Țup a devenit o alegere firească pentru editorii străini. Cu ajutorul agenților literari Silviu Săndulescu (fondator Rights Expert Literary and Licensing Agency) și Mauro Spagnol (Books Everywhere London) drepturile de traducere pentru seria Țup au fost vândute de Curtea Veche Publishing în 9 țări, pe 3 continente: Turcia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Spania, Portugalia, Coreea de Sud, China, Vietnam. Traducerea spaniolă va fi distribuită și în librăriile din Mexic, Columbia, Chile, Ecuador și SUA. Cea în portugheză va fi distribuită și în Republica Capului Capului Verde, Guineea Bisau, São Tomé și Príncipe, Angola, Mozambic. Primele două volume, Țup. Imposibil e doar un cuvânt și Țup. Salvatoarea iernii, au apărut deja în Spania, Turcia și Slovacia.

Alături de seria „Aventurile lui Țup”, Alex Donovici a mai scris O iarnă de povești (coautor), Întâmplări vindecătoare (coautor), Comoara lui Ben, Ale și sufletul cărților și Poveștile prieteniei (coautor). Cea mai recentă carte a sa, Învățătorii de Grijă. Salvatorii, este începutul unei noi serii care se concentrează pe puterea de a face bine a unor „îngeri-animale”, reîncarnate și trimise cu o misiune pe pământ. În prima carte, motănelul Bebe va învață alături de Maria, micuța lui stăpână și prietenă, că mai presus decât lucrurile materiale, ceea ce ne face să ne simțim împliniți și fericiți este iubirea.

Pornind de la site-ul cu povești audio povestilecristinei.ro, colecția de cărți Poveștile Cristinei de la Curtea Veche Publishing a fost creată din dorința simplă a Cristinei și a lui Alex Donovici de a oferi fetiței lor povești gândite pentru vremurile noastre, care cresc odată cu cititorii lor. Acestea se adresează în acest moment tuturor copiilor între 3 și 12 ani.Cărțile din Seria Țup și colecția Poveștile Cristinei pot fi achiziționate de pe curteaveche.ro și din librăriile din toată țara.