Adori să petreci timp la finalul fiecărei zile, relaxându-te în compania unei cărți bune, care te ajută să ieși din cotidian și să intri într-o lume imaginară? Îți plac cărțile despre iubire, care explorează provocările vieții de cuplu și care îți reamintesc faptul că dragostea nu are limite?

Atunci ai nevoie de o nouă listă de lectură, care să includă titlurile unor cărți despre familie și relații care merită citite. Am alcătuit această listă pentru tine, pentru ca tu să ai la îndemână sursa de inspirație a unor seri petrecute în liniște. Vei fi în compania personajelor unite de legături sentimentale profunde.

Cărți despre comunicarea în cuplu

Atunci când vorbim despre iubire și relațiile de cuplu, principalul factor care determină succesul sau nereușita acestora este comunicarea. Ai fost mereu surprins să descoperi dinamica unică a fiecărui cuplu și faptul că există moduri mai bune prin care poți comunica cu partenerul tău?

Atunci îți va plăcea să descoperi secretele comunicării între parteneri, așa cum au fost detaliate în următoarele două cărți. Acestea au fost scrise de specialiști în domeniul consilierii matrimoniale și a psihoterapiei de cuplu.

Cele cinci limbaje ale iubirii este o carte scrisă de celebrul autor Gary Chapman, pornind de la ideea fundamentală conform căreia vorbim limbaje diferite de iubire. Pornind de la experiența sa vastă în domeniul consilierii matrimoniale, autorul a identificat și detaliat cinci limbaje diferite ale partenerilor sentimentali:

  • susținerea acordată partenerului;
  • timpul pe care partenerii îl petrec împreună;
  • micile atenții și gesturi care indică aprecierea și iubirea celor doi;
  • serviciile;
  • apropierea fizică a partenerilor.

Tu cunoști limbajul de iubire al partenerului tău? Îl poți identifica, prin lectura acestei cărți, pentru a îmbunătăți comunicarea dintre voi.

Regândirea infidelității este o carte de excepție, scrisă de celebra psihoterapeută Esther Perel, pornind de la experiența sa vastă în domeniul psihologiei și a psihoterapiei. Acest roman de impact a fost scris cu scopul de a oferi soluții cuplurilor care vor să își salveze căsnicia. La baza sa se află numeroase întrebări, formulate în jurul unei probleme de cuplu frecvent întâlnite, infidelitatea.

Te-ai întrebat vreodată care sunt motivele care pot determina o persoană să recurgă la infidelitate, chiar și atunci când avea o căsnicie fericită? Parcurge filele acestei cărți despre iubire și află multiplele răspunsuri la această întrebare. Acestea au fost formulate de unul dintre cei mai buni terapeuți în probleme conjugale.

Vei descoperi răspunsuri neașteptate la propriile dileme, care te vor ajuta să dezvolți o nouă perspectivă asupra problemelor de cuplu cu care te confrunți.

Cărți de beletristică cu tematica iubirii

Îți place să descoperi lumi nebănuite, imaginate de autori cu talent în conturarea unor povești de iubire deosebite? Atunci cu siguranță vei parcurge cu entuziasm filele de poveste ale romanului de dragoste Scrisorar. Acesta a fost scris de Mihail Siskin, unul dintre cei mai importanți scriitori ruși contemporani.

Personajele acestui roman mențin vie legătura lor sentimentală prin intermediul scrisorilor, în condiții de război greu de imaginat. Atunci când viața este pusă în pericol și problemele existențiale le dau târcoale la orice pas, eroii poveștii de iubire imaginate de autor găsesc timp și inspirație pentru a nu renunța la iubire. Acest roman ilustrează și alte forme de iubire, precum cea dintre părinți și copii. În plus, acesta te ajută să înțelegi modul în care moartea și dragostea dau sens vieții.

Această carte reușește să taie suflarea cititorilor de la primul paragraf. Este un roman pe care vrei să îl citești integral într-o singură zi, dar pe care nu vrei să îl termini prea repede. Acesta îți trezește interesul de a descoperi mai mult, în fiecare nouă pagină.

Învață ce să eviți în iubire de la personajele tale preferate

Nu de puține ori te-ai gândit că iubirea are propriul său mod misterios prin care leagă două persoane într-un cerc vicios de așteptări, împliniri și deziluzii? Să fie oare posibil să ne simțim atrași de persoane, care se dovedesc a fi incompatibile cu noi, în ceea ce privește modul nostru unic de a gândi și de a iubi?

Vei fi surprins să descoperi răspunsuri la astfel de întrebări în cărți de excepție, precum romanul Evitant, aparținând celebrului autor Jeb Kinnison. Această carte te va introduce într-o lume a soluțiilor concrete oferite de autor pentru gestionarea relațiilor de cuplu, marcate de povara stilului evitant al unuia dintre parteneri.

Poate că ai simțit și tu uneori faptul că persoana alături de care trăiești o frumoasă poveste de iubire se comportă ca și cum nu i-ar păsa cu adevărat. Ce poți face în astfel de situații și mai poate fi salvată o relație cu probleme de atașament?

Descoperă răspunsul la aceste întrebări, lecturând filele unei cărți practice, care îți oferă soluții menite să ajute orice cuplu să se dezvolte.

Iubirea dă sens vieții fiecăruia dintre noi, iar relațiile de cuplu au un dinamism aparte, influențat de modul unic de a fi al partenerilor. Conștientizând mereu stadiul în care se află relația de cuplu, putem găsi soluții pentru a crește împreună.

Descoperă mai multe titluri ale unor cărți de iubire, pe care merită să le citești, pentru a scrie noi file de poveste în propriul tău roman de iubire, pe curteaveche.ro.