Pentru a i se putea contura o definiție cât se poate de reprezentativă, conceptul de “succes” trebuie raportat la o sumă nelimitată de întrebări punctuale:

  • Ce înseamnă succesul pentru individ vs percepția colectivă?
  • Cuantificarea materială a succesului este, oare, pariul câștigător?
  • Exista o rețetă clară a dobândirii succesului, indiferent de domeniu?
  • Cum obții mai rapid succesul, prin “TALENT” sau prin “MUNCĂ”? etc

Cu cât ne punem mai multe întrebări în privința acestui concept, cu atât realizăm mai tare faptul că succesul este localizat pe o frontieră extrem de subțire, ce desparte percepția subiectivă a individului în cauză, de așteptările reale ale societății din jurul său.

Cu alte cuvinte, te mulțumește faptul că ai succes în activitatea pe care o faci, atât timp cât nu reușești să validezi acest statut în fața celor care nu înțeleg cu exactitate cu înseamnă, de fapt, “succesul” pentru tine?

Succesul este un subiect fascinant, tratat cu foarte multă responsabilitate de o sumă întreagă de autori, ale căror cărți le poți comanda online chiar astăzi, de pe site. Iată 5 cărți din colecția noastră care îți vorbesc despre succes:

1. De la bine la excelent – Zig Ziglar

Zig Ziglar este unul dintre cei mai influenți speakeri motivaționali din întreaga lume, iar cărțile sale se bucură de un real succes în rândurile celor pasionați de literatura motivațională. Dezvoltarea personală reprezintă unul dintre topicurile preferate ale autorului american, iar De la bine la excelent este un exemplu perfect, în acest sens. Tema succesului este abordată dintr-o perspectivă extrem de interesantă, evitând clasică abordare “de la rău la bine”.

Subiectul propus de Zig Ziglar analizează modul în care succesul poate surâde celor care reușesc să rămână determinați, chiar și atunci când rezultatele sunt cât se poate de mulțumitoare. Din această carte vei învăța cum să adaugi un strop de eficiență întregii tale activități, printr-un plan menit să îți țină motivația pe linia de plutire, astfel încât să atingi noi culmi ale succesului.

2. Secretele succesului. Cum să vă faceți prieteni și să deveniți influent – Dale Carnegie

Povestea de viață a lui Dale Carnegie este o dovadă vie a faptului că succesul se hrănește cu determinarea celor care luptă pentru a-și depăși pe deplin condiția. Chiar dacă întreaga sa copilărie a fost marcată de lipsuri materiale considerabile, autorul a reușit să ajungă unul dintre cei mai apreciați speakeri motivaționali din întreaga lume.

Cartea de față este o scriere-cult în domeniul literaturii motivaționale, devenind cel mai bine vândut volum din lume, pe acest segment. Conform autorului, succesul poate fi obținut indiferent de domeniul de activitate, atât timp cât persoana în cauză urmărește o serie de metode universal valabile. Mai mult decât atât, Dale Carnegie susține că succesul are la bază nevoile reale ale indivizilor, adevăratele surse de pasiune și determinare.

3. Calea spre succes. Ediția II – Napoleon Hill

Napoleon Hill este un nume cu greutate în literatura de specialitate, scrierile sale gravitând în jurul convingerilor personale ale fiecărui individ, determinante pentru dobândirea succesului. “Filozofia împlinirii” este un concept omniprezent în scrierile lui Napoleon Hill, ce tratează modalitatea prin care orice persoană se poate îmbogăți, atât material, cât și spiritual.

“Ți se pare că nu ai nicio țintă în viață? Că nu ești în stare să găsești calea spre succes? Nu ești sigur că te afli pe drumul cel bun? Această carte te va orienta în călătoria vieții tale. Este un ghid cu numeroase sfaturi ce au trecut testul timpului și pe care le poți pune oricând în practică.” – Judith Williamson, director al Centrului de studiu “Napoleon Hill”.

4. Secretele celor 3 maeștri pentru a-ți schimba viața – Napoleon Hill

Această carte adună în paginile sale mărturiile a trei dintre cele mai prestigioase nume din lumea literaturii motivaționale: Napoleon Hill, Dale Carnegie, Joseph Murphy. O antologie a viziunilor orientate către succesul financiar, “Secretele celor trei maeștri pentru a-ți schimba viața” te va învăța cum îți poți folosi adevărata putere a propriului psihic, pentru a putea atrage bani și prosperitate.

Deși au fost concepute și promovate cu multe decenii în urmă, ideile propuse de cei trei autori sunt astăzi mai proaspete ca niciodată, oferind o amplă viziune asupra vieții, marcată de dorința dobândirii succesului, dorință ce poate fi mai puternică decât orice alt obstacol întâlnit în calea obținerii sale.

5. Focus – Daniel Goleman

Închidem clasamentul de astăzi cu o lectură obligatorie pentru cei care își doresc atingerea succesului, indiferent de forma pe care acest concept o îmbracă: Focus de Daniel Goleman. Autorul propune o discuție interesantă, clădită pe o resursă extrem de importantă a fiecăruia dintre noi, pentru atingerea succesului: atenția.

Conform spuselor lui Daniel Goleman, atenția acționează întocmai ca un muschi: în cazul în care aceasta nu este stimulată în permanență, își pierde în final elasticitatea. “Atrofierea” atenției reprezintă un impediment greu de gestionat, blocând cele mai simple căi pentru obținerea succesului. “Avem nevoie de o atenție tot mai ascuțită pentru a înfrunta adversitățile și a prospera” – Daniel Goleman.

Aceste cărți precum și o mulțime de alte titluri importante din sfera scrierilor pentru dezvoltare personala, te așteaptă pe site-ul nostru. Comandă online toate aceste lucrări, iar noi ți le vom livra în cel mai scurt timp posibil, la adresa precizată în comandă!