Vineri, 14 februarie 2020, de la ora 14:00, Curtea Veche Publishing și Hotel Pleiada Iași Iași vă invită la o dublă lansare de carte regală, alături de Sandra Gătejeanu-Gheorghe, fosta directoare de protocol a Casei Regale a României și autoarea volumelor „Margareta. Trei decenii ale Coroanei: 1990-2020” și „Eticheta Regală”. Evenimentul va avea loc în Sala Concordia a Hotelului Pleiada (Șos. Bucium nr. 18B, Iași) și intrarea va fi liberă.

„Margareta. Trei decenii ale Coroanei: 1990-2020” este un motiv de sărbătoare, fiindcă prezintă viața și activitatea Custodelui Coroanei începând cu anul 1990, când aceasta pune pentru prima dată piciorul pe pământ românesc, până la sfârșitul anului 2019. Cuvântul înainte, intitulat „30 de fapte în 30 de ani” și semnat de Alteța Sa Regală Principele Radu, este un rezumat al celor mai importante evenimente care au avut în centrul lor Casa Regală a României în ultimele trei decenii. Așadar, cartea prezintă în ordine cronologică cele mai importante acțiuni ale Familiei Regale până în prezent: activitatea Fundației Margareta a României în sprijinul celor nevoiași și al tinerelor speranțe, vizitele interne și internaționale, fastuoasele recepții de la reședințele regale Palatul Elisabeta, Castelul Peleș, Castelul Săvârșin. Printre aceste evenimente se numără și cele închinate memoriei înaintașilor, precum inaugurarea Promenadei Regina Maria din Paris.

Despre volumul „Eticheta regală”, Principele Radu spune că „nu este un manual de stil, ci un fel discret de a ne pune oglinda în faţă. Niciunul dintre noi nu se naşte cu eticheta în sânge. Nu este o rușine ori o crimă faptul că greşim în comportamentul faţă de noi înşine, faţă de ai noştri sau faţă de societate. Ruşine este să nu deschizi paginile unei astfel de cărţi şi să te încăpăţânezi să crezi, în ciuda evidenţei, că ai dreptate, refuzând să devii mai bun.”

Din acest volum ne dăm seama că eticheta nu este demodată și că ceremonia nu este de ignorat în secolul al XXI-lea. „Eticheta este flexibilă şi evoluează constant în raport cu transformările sociale şi politice. Ceea ce contează este să înţelegem că respectarea regulilor protocolare reprezintă oricând o condiţie pentru reuşita evenimentelor private sau a celor oficiale”, spune chiar autoarea.

Sandra Gătejeanu-Gheorghe a fost directoarea de protocol a Casei Regale a României vreme de 12 ani. A coordonat vizitele oficiale ale Familiei Regale a României în străinătate, dar şi călătoriile regale efectuate în România de membrii Familiilor Regale străine, păstrând legătura cu Casele Regale ale lumii, organizând evenimentele Familiei Regale şi gestionând relaţiile cu misiunile diplomatice acreditate la Bucureşti, dar şi cu misiunile României din străinătate.

Volumele „Margareta. Trei decenii ale Coroanei: 1990-2020” și „Eticheta regală” vor putea fi achiziționate în cadrul evenimentului, de pe curteaveche.ro sau din librării.

Partener monitorizare presă: Klarmedia