Considerat cel mai bun scriitor de proză scurtă din România, Răzvan Petrescu impresionează oricând prin stilul său unic. După ce a fost inclus în cinci antologii de proză scurtă, în manualele de limba şi literatura română de clasa a X-a și tradus în Israel, Spania, Anglia, Franţa şi SUA, este rândul publicului din Serbia să îi citească textele. Două dintre prozele cele mai cunoscute,  “Jaf armat” și “Jurnalul unui locatar”, vor fi incluse în antologia de proză românească SAVREEMENE RUMUNSKE KRATKE PROZE ce va apărea la editura Arhipelag din Belgrad în cursul acestui an.

Nuvela “Jaf armat” (inclusă în volumul Rubato) a fost și dramatizată în 2015 de către Teatrul Național „Marin Sorescu“ din Craiova. Piesa „Spargerea“, în regia lui Dragoș Alexandru Mușoiu, l-a avut în distribuție pe Claudiu Bleonț.

Mandarina“, cea mai recentă carte apărută la Curtea Veche Publishing, a fost premiată cu Premiul pentru proză Observator cultural 2018, Premiul Național pentru proză Ziarul de Iași 2018 și Premiul Iocan pentru proză scurtă.